Β. Σακκάτος: Επιστολή-Απάντηση προς την ΔΕΗ για το “χαράτσι” ακινήτων


 

Β. Σακκάτος: Επιστολή-Απάντηση προς την ΔΕΗ

για το “χαράτσι” ακινήτων

 

Βαγγέλης Σακκάτος

Συγγραφέας-Δημοσιογράφος,

ΣΥΣΤΗΜΕΝO

ΠΡΟΣ

Τον Διευθυντή Πωλήσεων ΔΕΗ

Κλάδου Πελοποννήσου-Ηπείρου

Αθήνα, 31.01.2012

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην με αριθμό 97 από 24.01.2012 επιστολή σας σχετικά με τον ΕΕΤΗΔΕ

Σε απάντηση της ως άνω επιστολής σας έχω να σας δηλώσω τα ακόλουθα:

Αυτοί που εθέσπισαν αυτούς τους νόμους «για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος που συνίσταται στην άμεση μείωση του δημοσιονομικού ελλείματος» είναι αυτοί οι ίδιοι που ανέκαθεν αλλά κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια με την πολιτική τους έχουν ρημάξει κυριολεκτικά την ελληνική κοινωνία και τη χώρα, έτσι που να έχουν γεμίσει οι σπηλιές των λόφων της Αττικής, οι είσοδοι στο μετρό, τα άλση, τα πεζοδρόμια, τα γιαπιά, τα εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα σπίτια και οι πλατείες νεόφτωχους άστεγους, πεινασμένους, εξαθλιωμένους και απελπισμένους ανθρώπους, ενώ ο Δήμαρχος της Αθήνας ξηλώνει τα παγκάκια από τις πλατείες (Πλατεία Κλαυθμώνος), για να μην καταλήγουν σ’ αυτά οι άστεγοι και… χαλάει η εικόνα της πόλης.

Ανάλογη είναι η εικόνα σε ολόκληρη τη χώρα.

Αυτοί με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει κάποιες χιλιάδες ανθρώπους σε αυτοκτονία μόνο τα τελευταία τρία χρόνια και έχουν καταδικάσει την ελληνική νεολαία στην αμορφωσιά, τη μόνιμη ανεργία, το μαρασμό, τα ναρκωτικά, τη στέρηση κάθε ελπίδας, τη στέρηση της χαράς του ζευγαρώματος, της δημιουργίας οικογένειας και απόκτησης παιδιών. Κι ύστερα αυτοί οι ίδιοι προσποιούνται πως τους αποσχολεί και το δημογραφικό.

Γι’ αυτούς η λύση των προβλημάτων είναι, σε πέντε χρόνια να έχουν μείνει στη ζωή μόνο τα πέντε από τα ένδεκα εκατομμύρια Έλληνες. Έτσι λύνονται γι’ αυτούς όλα τα προβλήματα, και το δημογραφικό, και το συνταξιοδοτικό και της υγείας και της εργασίας και όλα τα άλλα παρεμφερή.

Ταπεινοί δούλοι των σάϋλοκ, των διεθνών τοκογλύφων, έχουν ξεπουλήσει τα πάντα και μας έχουν αλυσοδέσει για γενεές γενεών και όλα αυτά τελείως συνειδητά και προγραμματισμένα.

Ο αυταρχισμός του Herr Finanzminister και …διαπρεπούς συνταγματολόγου – που δεν υπάρχει σημείο του Συντάγματός του, έργο του ίδιου, που να μην το έχει τσαλαπατήσει βάναυσα – δεν έχει τον παρόμοιό του.

Έχει φτάσει μέχρι του σημείου να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια αποφάσεις δικαστηρίων, προσφυγές στο ΣτΕ, αλλά ακόμα και τις απόψεις των αρμοδίων του διευθυντηρίου των Βρυξελλών, όπως του Γερμανού Επιτρόπου Ενέργειας Oettingen, που αναφερόμενος στην οδηγία 2009/72/Ε της ΕΕ δήλωσε στις 25.11.2011, πως «η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια είναι υποχρέωση των κρατών-μελών και δεν εξαρτάται από τις φορολογικές υποχρεώσεις».

Επικαλούμενος την «ενωσιακή» νομοθεσία ο επίτροπος αναφέρθηκε σε διατάξεις της προαναφερόμενης οδηγίας που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3, παράγραφος 3) και τόνισε: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών-μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις», για να καταλήξει: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές». Όλα αυτά, ο Herr Finanzminister τα έγραψε στα παλιότερα των παπουτσιών του, ενώ όταν πρόκειται για άλλα κελεύσματα της ΕΕ και την Τρόικας, που αφορούν την καταπίεση και την καταλήστευση του λαού, σπεύδει πάραυτα αυτός και όλα τα εξαπτέρυγα του, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί του, να τα εκτελέσουνε δουλικά, όπως και όλοι οι όμοιοί τους, προκειμένου να μας «σώσουν», δηλαδή να μας αποτελειώσουν.

Κι ακόμα, το Πρωτοδικείο της Πετρούπολης Αττικής, εδικαίωσε αυτές τις ημέρες 170 πολίτες που δε θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Άλλος ένας κόλαφος για τον Herr Finanziminister.

Ως προς τις ευαισθησίες του, που τον συγκίνησε τόσο η περίπτωση της πολύτεχνης γυναίκας με τα 16 παιδιά και υποκλήθηκε στο κανάλι όπου έκανε δηλώσεις νοητά μπροστά της, δηλώνοντας πως αυτή δεν θα ξαναπληρώσει στο μέλλον καθόλου ρεύμα, αυτή του η ευαισθησία εκδηλώνεται, όπως μεταδώσανε τα κανάλια το βράδυ της 26.01.2012, με το να μην παραλαμβάνουν οι αρμόδιες ΔΟΥ του τις αιτήσεις των εχόντων τις προϋποθέσεις που αυτός έθεσε, προκειμένου να τύχουν επιεικούς μεταχείρισης αναφορικά με το χαράτσι.

Και το ζενίθ των μεγάλων του επιτεύξεων, είναι η ένταξη μας εν αγνοία μας από τον περασμένο Αύγουστο στο αγγλικό ιμπεριαλιστικό δίκαιο, προκειμένου να συντελεστεί το μεγάλο πλιάτσικο.

Όσο για την προσωπική μου περίπτωση, αν και έχω όλες τις προϋποθέσεις τους (82 χρόνων υπερήλικας με πλήθος σοβαρές παθήσεις), δεν πρόκειται να ενδώσω σ’ αυτούς τους άθλιους εκβιασμούς τους, διότι το θεωρώ προσβολή και τσαλάκωμα της προσωπικότητας και την αξιοπρέπειάς μου.

Βαγγέλης Σακκάτος

Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

Κοινοποίηση: Διευθυντή ΔΕΗ Κεφαλονιάς, Αργοστόλι.

 


 

Σχετικά άρθρα