ΚΕΔ – Προς την «Πρωτοβουλία των 1000»

Εμείς επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε:


ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ

ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Προς την «Πρωτοβουλία των 1000»

…Πέρασαν  πάνω από δύο μήνες από την μέρα που δημοσιοποιήσατε το κείμενό σας -με το οποίο καλούσατε όλους τους αγωνιστές της αριστεράς να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις συζητήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν «στην αμέσως επόμενη περίοδο…στις οποίες θα αποφασιστούν μέσα από ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο οι περαιτέρω διαδικασίες προώθησης των στόχων μας…»… Πλην όμως, στους δύο και πλέον μήνες που κύλησαν (και ενώ η κυβέρνηση του κεφαλαιοκρατικού μετώπου προχώρησε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου), μάταια περιμέναμε το άνοιγμα του «δημοκρατικού διαλόγου»…

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο…

 


 

Εμείς επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε:


ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ

ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Προς την «Πρωτοβουλία των 1000»

Φίλοι συναγωνιστές,
Στο αρχικό κείμενο της «Πρωτοβουλία» σας (με το οποίο παρουσιάσατε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας) και από τις πρώτες κιόλας αράδες του, δηλώνατε την πρόθεσή σας, μεταξύ όλων των άλλων, να υποστηρίξετε «τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των δυνάμεων της αριστεράς στον κοινό αγώνα για την λαϊκή επιβίωση και αλληλεγγύη» κλπ κλπ.
Στο ίδιο αυτό κείμενο γράφατε: «Πρέπει να δοθεί η μάχη άμεσα, με την πεποίθηση ότι ο αντίπαλος σήμερα πρέπει και μπορεί να ανατραπεί, ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούν σήμερα να επιβάλουν την δική τους λύση. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναμονή…» διαλαλούσατε!
Καλούσατε δε όλους τους αγωνιστές της αριστεράς να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις συζητήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν «στην αμέσως επόμενη περίοδο…στις οποίες θα αποφασιστούν μέσα από ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο οι περαιτέρω διαδικασίες προώθησης των στόχων μας…».
Πέρασαν όμως πάνω από δύο μήνες από την μέρα που δημοσιοποιήσατε το κείμενό σας αυτό. Και στο μεταξύ, στις 11 του Νοέμβρη, η Κίνησή μας (Κίνηση Εργατικής Δημοκρατίας – ΚΕΔ), σας έστειλε δήλωση με την οποία σας έκανε γνωστή την πρόθεσή της να ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας και να συμμετάσχει στην διαδικασία των ανοιχτών δημοκρατικών συζητήσεων που υποσχεθήκατε. Για να υποστηρίξει (όπως εξήγησε με το κείμενό της) τις απόψεις της σχετικά με την επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης οργανωμένου αγώνα για την δημιουργία του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου Ταξικής Πάλης ενάντια στην ληστρική επίθεση του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου και για το τσάκισμα της φασιστικής ναζιστικής απειλής. Πιστεύοντας ότι αυτή πρέπει να είναι, σήμερα, όπως και στο παρελθόν, η αφετηρία και η βάση για την σύμπραξη και τον κοινό αγώνα όλων των δυνάμεων της αριστεράς και ιδιαίτερα των δυνάμεων που εξακολουθούν στα λόγια να επικαλούνται τις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού. Τις ιδέες της επαναστατικής κατεδάφισης του σαπισμένου καπιταλισμού και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.
Βασισμένοι στην εμπειρία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, τονίζαμε, μάλιστα, ότι το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο, η ανασύνταξη και η ανόρθωση του εργατικού κινήματος είναι θεμελιακή προϋπόθεση για την οικοδόμηση του αναγκαίου ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όλων των εκμεταλλευόμενων!
Καταθέσαμε τις απόψεις μας αυτές, με την ελπίδα να συμβάλλουμε στον «ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο» που εσείς υποσχεθήκατε. Και βέβαια, όχι μόνο «για αφηρημένες ιδέες» αλλά για να ετοιμαστεί και «να δοθεί η μάχη άμεσα» όπως επίσης γράφατε! Ακριβώς επειδή η βάρβαρη καπιταλιστική επίθεση δεν συνεχίζεται απλά μα και εντείνεται, παράλληλα με την φασιστική πρόκληση!
Πλην όμως, στους δύο και πλέον μήνες που κύλησαν (και ενώ η κυβέρνηση του κεφαλαιοκρατικού μετώπου προχώρησε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου), μάταια περιμέναμε το άνοιγμα του «δημοκρατικού διαλόγου» που θα αποφάσιζε για την διακηρυγμένη «άμεση μάχη» για τον κοινό μετωπικό αγώνα και για τον τρόπο που αυτή η επείγουσα μάχη μπορεί και πρέπει να δοθεί.
Αντίθετα, αυτό που παρακολουθήσαμε, στους δυόμισι περίπου αυτούς μήνες, ήταν η εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων που φανερά αποβλέπουν στην οργανωτική συγκρότηση μιας ορισμένης Πολιτικής Κίνησης, με διαδικασίες δημοσιογραφικών εμφανίσεων και συσκέψεων εγκαθίδρυσης περιφερειακών επιτροπών, ξεκομμένων από την εργατική τάξη και το λαό.
Οι στημένες αυτές διαδικασίες συγκόλλησης ακροαριστερών συσπειρώσεων, που δεν έχουν και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στο κομματιασμένο κίνημα της εργατικής τάξης, είναι γνωστές αποτυχημένες πρακτικές. Και επομένως δεν έχουν και δεν θάχουν ποτέ οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τους αγωνιστές εργάτες, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και την πείνα και απεγνωσμένα αναζητάνε τον δρόμο και τον τρόπο για την ενότητα της τάξης τους και για την οργάνωση της εργατικής ταξικής αντεπίθεσης.
Μπροστά σ΄ αυτή την πραγματικότητα εμείς επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε ότι το χρέος όλων των δυνάμεων της αριστεράς και ιδιαίτερα το καθήκον των μαρξιστών επαναστατών, είναι να βρεθούν δίπλα στους μαχόμενους εργάτες και να παλέψουν μαζί τους, ενάντια στην εργατοπατερική διάσπαση, την ανοργανωσιά και την απογοήτευση, προβάλλοντας την επιτακτική ανάγκη οικοδόμησης του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΜΑΖΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.
Η πάλη για την ταξική ανασύνταξη και την ανόρθωση του διασπασμένου εργατικού κινήματος είναι σίγουρα το κλειδί για το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, σήμερα και αύριο.
Μόνο με το ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, που θα τραβήξει κοντά του και όλα τα εκμεταλλευόμενα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε το πλατύ πολιτικό και κοινωνικό κίνημα που θα σαρώσει το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα και την φασιστική αντίδραση.
Ώρα να μπει τέλος στους αδιέξοδους σεχταριστικούς πειραματισμούς των διαφόρων ακροαριστερών συσπειρώσεων, που ανεξάρτητα από προθέσεις ενισχύουν στην πράξη τις διασπαστικές πρακτικές των αστικών και των ρεφορμιστικών εργατοκαπηλικών μηχανισμών,

1η Γενάρη του 2013
Η Ο.Ε. της ΚΕΔ

Σχετικά άρθρα