Οι φονιάδες των λαών έγιναν τώρα «προστάτες» του λαού της Λιβύης


Οι φονιάδες των λαών έγιναν τώρα «προστάτες» του λαού της Λιβύης

 

Στο Ιράκ οι ηγέτες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είχαν πει ότι εισβάλανε για να εξουδετερώσουν τα όπλα μαζικής καταστροφής που διέθετε, τάχα, το τυραννικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν! Όμως, παρ’ όλο που δεν βρήκαν τα όπλα μαζικής καταστροφής, συνέχισαν να σφάζουν τον ιρακινό λαό και να ρημάζουν τη χώρα του. Αποδείχνοντας έτσι ότι ο αληθινός στόχος της γκαγκστερικής εισβολής τους δεν ήταν άλλος από τον φυσικό πλούτο (πετρέλαιο, κλπ) της σημαντικής αυτής χώρας και ολόκληρης της περιοχής.

Τώρα, ύστερα από την επαναστατική εξέγερση των αραβικών λαών ενάντια στα τυραννικά καθεστώτα (συνεργάτες των ιμπεριαλιστών) οι ηγέτες του ευρωπαϊκού και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, έγιναν ξαφνικά προστάτες του λαού της Λιβύης! Ύψωσαν τη σημαία των ανθρώπινων δικαιωμάτων (ΟΗΕ), κινητοποίησαν όλοι μαζί τις μηχανές του θανάτου και όρμησαν σαν τους γύπες που οσμίστηκαν ψοφίμι. Σκάβοντας τη γη της Λιβύης με βόμβες και πυραύλους ανέλαβαν να ειρηνέψουν τη χώρα και να υπερασπίσουν τις «δημοκρατικές ελευθερίες» του λαού της!!

Για άλλη μια φορά οι φονιάδες των λαών, οι πειρατές του ιμπεριαλισμού που σαπίζει, φορώντας το μανδύα του ειρηνοποιού εξορμούν για να αντικαταστήσουν έναν λαομίσητο τύραννο με κάποιον άλλο, που θ’ αναλάβει να στερεώσει το κλονισμένο καθεστώς της ιμπεριαλιστικής ληστείας κάτω από τη σημαία της κεφαλαιοκρατικής «δημοκρατίας» και της «ειρήνης» του τρόμου, της ανεργίας, της μετανάστευσης, της πείνας και της αστυνομικής βαρβαρότητας! Αυτής της ίδιας «δημοκρατίας» και «ειρήνης» που επικρατεί στις χώρες των πειρατών φονιάδων και σ’ ολόκληρο τον πλανήτη!

Όμως και το νέο αυτό έγκλημα των ιμπεριαλιστών, θα ήταν αδύνατο να συντελεστεί, αν οι ηγέτες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, οι ηγέτες της λεγόμενης αριστεράς, δεν ήταν υποταγμένοι στην «δημοκρατία» και στην «ειρήνη» των ιμπεριαλιστών φονιάδων. Αν αποφάσιζαν να συμβαδίσουν με τους εξεγερμένους αραβικούς λαούς και να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους όλων των χωρών στο πλευρό του λιβυκού λαού για το γκρέμισμα της τυρρανίας και ενάντια στην ιμπεριαλιστική πειρατεία.

Την αληθινή δημοκρατία και την πραγματική ειρήνη και ελευθερία, δεν θα την καταχτήσουν ποτέ οι λαοί με τις βόμβες, τους πυραύλους και τις επιδρομές των ιμπεριαλιστών και των στρατοκρατών φονιάδων.

Μόνο με την ασίγαστη ταξική πάλη των εργατών και όλων των εκμεταλλευόμενων για την ανατροπή του σαπισμένου καπιταλισμού, σε κάθε χώρα και σε όλο τον κόσμο. Μόνο με την ενιαία δράση του παγκόσμιου εργατικού κινήματος για τον σοσιαλισμό των επαναστατικών Εργατικών Συμβουλίων, θα απαλλαγεί η ανθρωπότητα οριστικά απ’ όλους τους δυνάστες, τους ιμπεριαλιστές, τους στρατοκράτες και τις ληστρικές επιδρομές της αγριανθρωπικής «δημοκρατίας» τους!

Αλλά η επαναστατική αυτή παγκόσμια ταξική πάλη όλων των σκλάβων του κεφαλαίου, για νάναι νικηφόρα, απαιτεί μια νέα επαναστατική, μαρξιστική ηγεσία, ένα παγκόσμιο κόμμα της προλεταριακής σοσιαλιστικής επανάστασης, το κόμμα της εργατικής πρωτοπορίας.

 

Σχετικά άρθρα