ΟΤΟΕ και ξεχωριστό Ταμείο Υγείας του Νοταρά Γ.

H OTOE  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ “ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ” ΓΙΑ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ  ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ( ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Εργοδοτικοί) στις 12/10 να “συμβάλει”, μαζί με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών( ΕΕΤ) και την κυβέρνηση τόσο στη “δίκαιη” ανακεφαλαιοποίηση όλων των Τραπεζών όσο και στη σωστή “διαδικασία” των συγχωνεύσεων των τραπεζικών Ομίλων, ξαφνικά στις 23/10/2012  εμφανίσθηκε με το “αγωνιστικό” της πρόσωπο και με συμφωνία και των παρατάξεων της αριστεράς(Αυτόνομο Δίκτυο, ΠΑΜΕ, ακροαριστεροί) προκήρυξε απεργία για της 24/10/2012 με προοπτική κλιμάκωσης. Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν να μήν ενταχθούν τα Ταμεία υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ…

Διαβάστε την Συνέχεια…


H OTOE  ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΝΑ “ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ” ΓΙΑ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ  ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ( ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Εργοδοτικοί) στις 12/10 να “συμβάλει”, μαζί με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών( ΕΕΤ) και την κυβέρνηση τόσο στη “δίκαιη” ανακεφαλαιοποίηση όλων των Τραπεζών όσο και στη σωστή “διαδικασία” των συγχωνεύσεων των τραπεζικών Ομίλων, ξαφνικά στις 23/10/2012  εμφανίσθηκε με το “αγωνιστικό” της πρόσωπο και με συμφωνία και των παρατάξεων της αριστεράς(Αυτόνομο Δίκτυο, ΠΑΜΕ, ακροαριστεροί) προκήρυξε απεργία για της 24/10/2012 με προοπτική κλιμάκωσης. Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν να μήν ενταχθούν τα Ταμεία υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ από 1/11/2012 όπως προβλέπει  η τροπολογία του υπουργού εργασίας και να προχωρήσει η κυβέρνηση στην σύσταση ενός Ενιαίου   Επαγγελματικού Ταμείου Υγείας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΥΤ).Στις 24/10 αποφασίσθηκε η συνέχιση της απεργίας και για τις 25/10.Παράλληλα στη συγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Κούκο ότι πήραν προφορικές διαβεβαιώσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι δεν θα φηφίσουν αυτή την τροπολογία. Σε αντίθετη περίπτωση  απειλεί η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της, ότι αν ψηφισθεί στη Βουλή η τροπολογία, “ο αγώνας θα έχει αρχή και άγνωστο τέλος γιατί θα σηματοδοτεί την έναρξης μιας συνολικής αντιπαράθεσης του κλάδου για όλα τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους και μάλιστα στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Οικονομία”.
Από αυτή την ίδια  ανακοίνωση της ΟΤΟΕ φαίνεται καθαρά ότι  οι εργατοπατερικές κλίκες της ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ μαζί με  τους εργοδοτικούς συμβούλους από την ALPHA και την EUROBANK , είχαν συμφωνήσει με τους τραπεζίτες να βοηθήσουν στην διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης  τους, καθώς να μην βάλουν εμπόδια και στις συγχωνεύσεις των Τραπεζικών Ομίλων, με αντάλλαγμα την σύσταση του Επαγγελματικού ταμείου Υγείας. Τα αφεντικά τους και η κυβέρνηση όμως τους αγνόησαν και επιχειρούν να εντάξουν τα ταμεία υγείας των τραπεζών στον ΕΟΠΥΥ, για να “αξιοποιήσουν” τα αποθεματικά τους, με  προφανή στόχο να βουλώσουν κάποιες τρύπες του , έστω και προσωρινά.   
Πέρα από το γεγονός ότι το αίτημα της δημιουργίας ενός Επαγγελματικού Ταμείου Υγείας συμβάλλει στη παρά πέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, η τυχοδιωκτική αυτή  “αγωνιστική” ενέργεια, συντελεί και στην ακόμη πιο διαλυτική πορεία του κλάδου. Αφού, τέτοιες κινητοποιήσεις, με άκρως συντεχνιακά αιτήματα, δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση στους εργαζόμενου. Ιιδιαίτερα σε αυτές τις περιόδους της γενικευμένης βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης.
Αυτό που έχει σημασία να τονισθεί όμως, είναι η στάση των παρατάξεων όλου του φάσματος της αριστεράς, οι οποίες συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την διαλυτική απεργία καλώντας τους τραπεζοϋπαλλήλους να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτή την κινητοποίηση και προτρέποντας την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ  να κλιμακώσει τον αγώνα για την επιτυχία του στόχου  
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι και αυτές οι παρατάξεις είναι συμπλήρωμα της εργατοπατερικής κλίκας που διοικεί την Ομοσπονδία (ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ,) και είναι ΣΥΝΈΝΟΧΟΙ για την οργανωτική παράλυση του κλάδου.
Αυτό που απαιτεί η κατάσταση  άμεσα, είναι η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας μέσα από διαδικασίες συνελεύσεων να γίνει όχι για τη σύσταση ενός επαγγελματικού Ταμείου Υγείας , αλλά ενός γενικευμένου συντονισμένου και οργανωμένου αγώνα όλων των εργαζομένων(δημόσιου και ιδιωτικού) για να αποτραπούν τα νέα βάρβαρα μέτρα , και να καταργηθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν επιβάλλει η τρόικα και η κυβέρνηση. Και μαζί να πετύχουμε την γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ, να επιβάλλουμε την δημιουργία ενός ενιαίου αυτοδιοικούμενο ταμείου όλων των εργαζομένων (σύνταξης, υγείας, εφ άπαξ), με εκλεγμένους και άμεσα ανακλητούς από συνελεύσεις εκπροσώπους και με τις ανώτερες κατακτήσεις που έχουν υπάρξει.

30/10/2012

ΝΟΤΑΡΑΣ Γ


Σχετικά άρθρα