Η ελληνική κοινωνία στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, του Κ.Ανδρέου

 

Η ελληνική κοινωνία στην καπιταλιστική βαρβαρότητα

του Κ. Ανδρέου

Η κατάσταση της κοινωνίας στην Ελλάδα αρχίζει να  γίνεται απελπιστική. Οι πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι μαζί με τις δεκάδες χιλιάδες υποαπασχολούμενους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας οδηγεί την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση.  Μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής έχουν καταγραφεί ότι στα συσσίτια συμμετέχουν πάνω από 250.000 άνθρωποι και πολλαπλασιάζεται το φαινόμενο   άνθρωποι να ψάχνουν στα πεταγμένα τρόφιμα των Λαϊκών αγορών .
Επίσης είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει, οικογένειες να αφήνουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούν να τα ζήσουν , καθώς και το ότι  λιποθυμάνε από ασιτία μαθητές στα σχολεία.  Θα προσθέσουμε σε όλα αυτά και την απαξίωση της παιδείας , της Δημόσιας υγείας και όλων των κοινωνικών παροχών που υπήρχαν.
Αυτά τα περιγράφουμε για να γίνει πλέον φανερό σε όλους το πώς η αστική τάξη με τους εκπροσώπους τους στα κόμματα  που συγκρότησαν την τρικομματική κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου μας υπόσχονται ότι θέλουν να σώσουν την Χώρα.
Όταν λένε χώρα αφαιρούν από αυτήν την Ελληνική κοινωνία τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες.
Λέγοντας ότι θα σώσουν την χώρα εννοούν τις τράπεζες, τους βιομηχάνους και να προστατέψουν τα κέρδη τους.
Ποια όμως κέρδη , αυτά που έχουν κλέψει από την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους.
Αυτοί σε συνεργασία με το διεθνές Ιμπεριαλιστικό διευθυντήριο εφαρμόζουν  αυτήν την πολιτική της άγριας λιτότητας ενάντια στον λαό της εργασίας πραγματοποιώντας την πιο βίαιη και βάρβαρη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων.
Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που επιβάλλεται, τα κόμματα της αριστεράς πρέπει να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες αν θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων.
Τα κόμματα αυτά θα πρέπει να σταματήσουν την αόριστη λαϊκίστικη συνθηματική φρασεολογία τους, και κάποιες μάλλον εκτονωτικές προσπάθειες κινητοποιήσεων και να  αναλάβουν την πρωτοβουλία συγκρότησης Ενιαίου Μετώπου ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας για την ολοκληρωτική διαγραφή του χρέους και την αποδέσμευση από την Ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή ένωση .
Η ευθύνη για αυτήν την προσπάθεια ανήκει σε όλους τους αγωνιστές είτε είναι οργανωμένοι στα κόμματα της αριστεράς είτε είναι ανέντακτοι. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και   να οργανώσουμε την προσπάθεια μας για την συγκρότηση του Ενιαίου Ταξικού Μετώπου για να υπερασπιστούμε της κατακτήσεις της κοινωνίας .

Κ Ανδρέου

Σχετικά άρθρα