Συνεδριο ΔΗΜΑΡ-Τόσο “υπεύθυνα”…

Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

ΤΟΣΟ «ΥΠΕΥΘΥΝΑ» ΚΑΙ ΤΟΣΟ «ΣΟΒΑΡΑ»

Πριν από τις εκλογές του Μάη – Ιούνη του 2012, οι ηγέτες της ΔΗΜΑΡ, εμφανιζόμενοι ως εκφραστές της «υπεύθυνης αριστεράς», διαλαλούσαν ότι θα αγωνίζονταν για να εγκαταλειφθεί και να αλλάξει η καταστροφική πολιτική της λιτότητας! Με τις υποσχέσεις αυτές απέσπασαν έναν αριθμό ψήφων από απελπισμένα, αγανακτισμένα και ευκολόπιστα λαϊκά στρώματα…

Διαβάστε την Συνέχεια…


 

Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

ΤΟΣΟ «ΥΠΕΥΘΥΝΑ» ΚΑΙ ΤΟΣΟ «ΣΟΒΑΡΑ»

Πριν από τις εκλογές του Μάη – Ιούνη του 2012, οι ηγέτες της ΔΗΜΑΡ, εμφανιζόμενοι ως εκφραστές της «υπεύθυνης αριστεράς», διαλαλούσαν ότι θα αγωνίζονταν για να εγκαταλειφθεί και να αλλάξει η καταστροφική πολιτική της λιτότητας! Με τις υποσχέσεις αυτές απέσπασαν έναν αριθμό ψήφων από απελπισμένα, αγανακτισμένα και ευκολόπιστα λαϊκά στρώματα. Οπότε, οι ηγέτες της «υπεύθυνης αριστεράς», βρέθηκαν στη  βουλή, επικεφαλείς μιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Και είχαν έτσι την ευκαιρία να αποδείξουν την συνέπεια και την υπευθυνότητά τους.
Ενώ, λοιπόν, οι αρχιτέκτονες της κεφαλαιοκρατικής ληστρικής αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης, (οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) είχαν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για να σχηματίσουν συμμαχική κυβέρνηση, οι ηγέτες της ΔΗΜΑΡ, αντί να προσπαθήσουν να συμμαχήσουν με τα άλλα κόμματα της αριστεράς, προθυμοποιήθηκαν να δεχτούν προτάσεις του Σαμαρά – Βενιζέλου και να μπουν κι αυτοί στην κυβέρνηση των μνημονίων. Πιστεύοντας, όπως είπαν (πάντα υπεύθυνα και σοβαρά) ότι με την συμμετοχή τους θα κατάφερναν να «βελτιώσουν» ή και να «αλλάξουν» την καταστροφική «αντικοινωνική» πολιτική της λιτότητας, την ληστρική πολιτική που υπαγορεύουν οι εκπρόσωποι της ντόπιας και της ξένης μονοπωλιακής ολιγαρχίας (ΕΕ,ΔΝΤ, ΣΕΒ, εφοπλιστές, τραπεζίτες κλπ).
Έναν περίπου χρόνο μετά, όμως, ανακάλυψαν (εξ’  ίσου «υπεύθυνα» και «σοβαρά»)ότι είχαν κάνει «λάθος» που δέχτηκαν να γίνουν τσόντα σε μια τόσο αντιδραστική, σκοταδιστική, απάνθρωπη κυβέρνηση του αδηφάγου ελληνικού και ξένου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.
Μετανοιωμένοι πια, αποφάσισαν να διορθώσουν το βαρύ και ταπεινωτικό αυτό «λάθος» τους. Αλλά, αντί να ζητήσουν συγνώμη απ’ αυτούς που είχαν πιστέψει τις διακηρύξεις τους και τους ψήφισαν. Κι αντί να παραιτηθούν εντελώς από την πολιτική, ως ανίκανοι, που με προθυμία βοήθησαν τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων και τους ληστές του λαϊκού βιοτικού επιπέδου, αυτοί παραιτήθηκαν μόνο από τα κυβερνητικά πόστα. Για να συνεχίσουν, όμως, την ίδια «υπεύθυνη» πολιτική γραμμή στήριξης της αντιδραστικής κυβέρνησης, κάνοντας «υπεύθυνη» κριτική στα «λάθη» της!
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι λιγοστεύουν επικίνδυνα εκείνοι που εξακολουθούν να τους παίρνουν στα σοβαρά και δηλώνουν ότι μπορεί να τους ξαναψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές. Γι’  αυτό, οι ευαίσθητοι και ευλύγιστοι αυτοί ηγέτες της «υπεύθυνης αριστεράς», (που αγωνιούν για την αναστύλωση του σαπισμένου καπιταλισμού) ένοιωσαν την ανάγκη να κάνουν τώρα το κομματικό τους συνέδριο, προσπαθώντας να αναβαπτιστούν στη λαϊκή κολυμπήθρα και να διαβεβαιώσουν ότι διδάχθηκαν από τα «λάθη» τους.
Με το τέλος του συνεδρίου τους (στο οποίο εκφράστηκε όλη η αγωνία τους) ο αρχηγός της υπεύθυνης αριστεράς» δήλωσε:
«Η ΔΗΜΑΡ, πιο δυνατή, θα συνεχίσει για να δώσει λύσεις στα μεγάλα ποβλήματα, για να αλλάξει την πολιτική, να κινηθεί η πολιτική σε προοδευτική κατεύθυνση, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.»
Υποσχέθηκε δηλαδή ότι θα συνεχίσει την ίδια επαίσχυντη και χρεοκοπημένη πολιτική που ακολούθησε ως τώρα. Με τη διαφορά ότι τούτη τη φορά αρνείται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Τώρα θα συμπράξει με τους διάφορους σαλτιμπάγκους του λεγόμενου «δημοκρατικού σοσιαλισμού» (με τον Λοβέρδο λόγου χάρη) για να φτιάξουν τον «τρίτο πόλο», με τον οποίον, θα επιχειρήσουν (χωρίς καθόλου να ντρέπονται) να εμφανιστούν ως μια αξιόπιστη «προοδευτική» πολιτική δύναμη στις εκλογές που έρχονται! Για να συνεχίσουν, προφανώς, να προσφέρουν τις «προοδευτικές» υπηρεσίες τους στο εκμεταλλευτικό καθεστώς της κεφαλαιοκρατίας και ταυτόχρονα να παζαρέψουν νέους κυβερνητικούς θώκους στις επερχόμενες κυβερνήσεις!
Τόσο υπεύθυνα και τόσο σοβαρά…

Σχετικά άρθρα