ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΛΑΘΟΣ ΟΙ «ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ» ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

Normal 0

ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΛΑΘΟΣ
ΟΙ «ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ» ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

Όπως έγραψαν οι καθημερινές εφημερίδες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε χτες (6/6/2012) με τους πρέσβεις των πλουσίων χωρών G20. Σκοπός της συνάντησης αυτής (όπως γράφτηκε) ήταν η ενημέρωση και καθησύχαση των ξένων, σχεικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!…

Μήπως κάνουν κάποιο χοντρό λάθος οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ, που νομίζουν και υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό να πείσουν τους εκπροσώπους του γερμανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού να υιοθετήσουν την «μόνη ρεαλιστική επιλογή» του δικού τους κυβερνητικού προγράμματος;…

Διαβάστε την συνέχεια...

 


 

ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ΛΑΘΟΣ
ΟΙ «ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ» ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;


Όπως έγραψαν οι καθημερινές εφημερίδες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε χτες (6/6/2012) με τους πρέσβεις των πλουσίων χωρών G20. Σκοπός της συνάντησης αυτής (όπως γράφτηκε) ήταν η ενημέρωση και καθησύχαση των ξένων, σχεικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!
Στη συνάντηση αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας (έγραψε σε σχόλιό της η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ») ενώ επανέλαβε στην ουσία τις γνωστές θέσεις του, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Μας λένε πολλοί ότι θέλουμε να εκβιάσουμε τους εταίρους μας. Θέλουμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι η δική μας πολιτική επιλογή, αποτελεί την μόνη ρεαλιστική επιλογή, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη». («ΕΘΝΟΣ», 7/6/12, σελ. 3η).
Το ζήτημα λοιπόν, σύμφωνα με τον «ριζοσπάστη» Αλέξη Τσίπρα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να πεισθούν οι «εταίροι» μας (δηλαδή τα μεγάλα αφεντικά της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης) ότι η πολιτική επιλογή τους δεν είναι ρεαλιστική, αλλά είναι λαθεμένη και επιζήμια για όλους μας, γι΄ αυτούς τους ίδιους και για εμάς! Να πεισθούν πρέπει επομένως να αλλάξουν την λαθεμένη πολιτική της λιτότητας και να την αντικαταστήσουν με την «μόνη ρεαλιστική επιλογή» που προτείνει το αντιμνημονιακό κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ!
Εμείς όμως συμβαίνει να πιστεύουμε ότι οι μεγάλοι ¨εταίροι» μας (οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και όλοι οι άλλοι ξεζουμιστές των εργατών και των λαών) κάνουν τις επιλογές τους και εφαρμόζουν εκείνες τις πολιτικές που εξυπηρετούν τα ληστρικά ιμπεριαλιστικά συμφέροντά τους! Και γι΄ αυτό οι μεταξύ τους διαφωνίες και διαμάχες είναι για τον καλύτερο τρόπο διασφάλισης της ληστείας και για το μεγάλωμα της λείας του καθενός. Τρώγονται δηλαδή σαν τους λύκους πάνω από τα θύματά τους και ταυτόχρονα υψώνουν την σημαία της δημοκρατίας τους. Κι όπως το βεβαιώνει η παγκόσμια ιστορία της πάλης των αντίπαλων κοινωνικών τάξεων, (οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι οι σφαγές κλπ), οι εκμεταλλευτές κεφαλαιοκράτες, δεν έχουν καμιά απολύτως διάθεση να παραιτηθούν από τις πολιτικές της εκμετάλλευσης και της καταλήστευσης των εργαζομένων και των λαών!
Μήπως λοιπόν κάνουν κάποιο χοντρό λάθος οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ, που νομίζουν και υποστηρίζουν ότι είναι δυνατό να πείσουν τους εκπροσώπους του γερμανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού να υιοθετήσουν την «μόνη ρεαλιστική επιλογή» του δικού τους κυβερνητικού προγράμματος;
Είναι άραγε ρεαλιστικό να πιστεύουν ότι αυτοί οι λύκοι θα δεχτούν να τρώνε χορταράκι και όχι ανθρώπινο κρέας;
Και τι είναι άραγε εκείνο που αναγκάζει τους «ρεαλιστές» ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ να μην λένε στους ηγέτες της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας: Δεν χρωστάμε και δεν πληρώνουμε τίποτε, διαγράψτε τώρα ολόκληρο το χρέος, δώστε μας αμέσως τώρα τις αποζημιώσεις που μας οφείλετε για όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και την λεηλασία της κατοχής!
Γιατί τάχα δεν είναι πιο ρεαλιστική και δίκαιη αυτή η πολιτική επιλογή;
Παζάρι θέλουν να κάνουν οι «ριζοσπάστες» ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ ή αγώνα για την υπεράσπιση των δίκαιων συμφερόντων και των διεκδικήσεων των εργαζόμενων και του λαού, της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης;

Σχετικά άρθρα