Ανακοίνωση ΔΣ Τρίαινας 3 4 12

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


3-4-2012

Συναδέλφισσες, οι

Είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι η εταιρεία είναι σε κρίσιμο σημείο. Το σωματείο όλο τον τελευταίο καιρό με συνεχή, σταθερά και υπεύθυνα βήματα, με επιχειρήματα ουσίας, προσπάθησε να ενημερώσει όλους τους υπεύθυνους φορείς, κόμματα, κυβέρνηση και πολιτεία για το κρίσιμο της υπόθεσης. Προσπάθησε να αλλάξει το αρνητικό κλίμα της πολιτείας και της κοινωνίας που είχαν διαμορφώσει κάποιοι καλοθελητές που προσπαθούσαν όλο τον καιρό να κάνουν την τρίχα τριχιά.
Στην τελευταία μάλιστα συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό και Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας φαίνεται να κερδίζουμε σ ένα σημαντικό πρόβλημα που είχε να κάνει με την άρση της απαγόρευσης για απαγορευμένες δραστηριότητες και επίσης πήραμε σημαντικές υποσχέσεις στα θέματα κατασκευής που αφορούν την δραστηριότητα των Υποβρυχίων αλλά και την υλοποίηση της 3885/10.
Προσπαθήσαμε να φέρουμε κοντά τις δύο πλευρές. Εταιρεία και Υπουργείο, δείχνοντας αλληλοκατανόηση στις διαφορές που υπήρχαν. Πάντα το μέλημα μας ήταν ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ με όλες τις δραστηριότητες. Βέβαια υπήρχαν σημεία ανάμεσα στις δύο πλευρές που φαίνονται αξεπέραστα. Συστήσαμε ψυχραιμία και κυρίως ευελιξία που πιστεύουμε ότι δεν υπήρξε. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ακόμα υπάρχει χρόνος και μόνο με τον ΔΙΑΛΟΓΟ λύνονται με αλληλοκατανόηση χωρίς κόκκινες γραμμές, χωρίς τοίχους αλλά ΕΥΕΛΙΞΙΑ στις προτάσεις και στις αποφάσεις.
Ενώ λοιπόν σιγά – σιγά δημιουργούσαμε τις συμμαχίες εκείνες που ήταν απαραίτητες για το ξεπέρασμα κρίσιμων αρνητικών αποφάσεων για το Ναυπηγείο, η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στο Σωματείο για εκ περιτροπής εργασία ΜΙΑΣ (1)ημέρας την εβδομάδα.
Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι αυτή η πρόταση προωθεί εμπιστοσύνη, δημιουργεί συνθήκες προοπτικής της εταιρείας; Τι είναι εκείνο που άλλαξε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και πρέπει αντί να προωθήσουμε τον διάλογο που άρχισε τον Δεκέμβριο και σταμάτησε με ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ τον Φεβρουάριο να επανέλθουμε στο απεχθές μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και μάλιστα αντί των δύο (2) ημερών στην μια (1) ημέρα ανά εβδομάδα.
Όχι κύριοι δεν ενδιαφέρεστε για την εταιρεία. Άλλα είναι τα σχέδια σας και θα αντισταθούμε σ’ αυτά.
Η Ελληνική Κρίση δεν είναι αιτία για την κρίση του Ναυπηγείου γιατί η κρίση στο Ναυπηγείο προϋπήρχε. Δημιουργήθηκε από τους Γερμανούς συνεταίρους σας και πωλητές σας και σεις συνεχίζετε την ίδια πολιτική. Εσείς κάνετε και κάτι χειρότερο. Χρησιμοποιείτε την δημοσιονομική κρίση για την κρίση του Ναυπηγείου και μετατρέπετε την κρίση στην σχέση σας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυβέρνηση σε κρίση Ναυπηγείου και μάλιστα την μεταφέρετε στους εργαζόμενους.
Ε λοιπόν τέρμα τα αστεία.
Τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν.
Εμείς πιστεύουμε στην εταιρεία  και την προοπτική της.
Εσείς δεν αγαπάτε την εταιρεία, θέλετε να απομυζήσετε από την εταιρεία και το πρόβλημα της και να δημιουργήσετε εξαθλιωμένους εργαζόμενους.
Παίζετε με την ασφάλεια και των εργαζομένων και της εταιρείας και των συστημάτων της.

Έχετε μεγάλη ευθύνη για ότι ακολουθήσει.

ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ

ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΟ, ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ, ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ, ΑΝΕΥΘΥΝΟ.

ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

Απέναντι μας θα είναι και όσοι βάλλουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων, είτε είναι στελέχη της εταιρείας είτε είναι απλοί εργαζόμενοι.
Να σταματήσουν τα παιχνίδια διασπαστικών κινήσεων.
Δεν περνάνε. Διευθυντές, Στελέχη και Εργαζόμενοι, ΜΑΖΙ, θα αντιταχθούν στο μέτρο της διάλυσης του Ναυπηγείου.
Η 5η φάλαγγα είναι ξεπερασμένη και άλλης εποχής.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.
Ρωτάμε λοιπόν την εταιρεία
·    Τι έχουν κάνει αυτό το διάστημα αλλά και το προηγούμενο;
Πέστε μια πρόταση που προωθεί την εταιρεία και την ανάπτυξη της.
·    Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος σας; Μήπως να φύγουν οι εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις;
Γι αυτό δεν διώχνετε και τους ήδη υπό σύνταξη συναδέλφους μας;
·    Γιατί δεν προχωράτε τον διάλογο που είχε αρχίσει Δεκέμβρη αλλά συνεχώς και ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ και οχυρωμένοι πίσω από ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ συνεχώς μας κουνάτε το δάχτυλο;
·    Γιατί δεν φέρνετε δουλειές;
Γιατί δεν προσπαθείτε σπάζοντας τα στεγανά, δημιουργώντας επιθετική πολιτική, δημιουργώντας αν θέλετε τετελεσμένα, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, σ’ αυτή την κατεύθυνση, να έρθουν δουλειές που άλλωστε έχετε υποσχεθεί και βάσει αυτών και των δικών σας υποσχέσεων “αγοράσατε” το Ναυπηγείο.   
Ο καλόπιστος και εποικοδομητικός διάλογος κύριοι δεν γίνετε με εκβιαστικά διλλήματα.
Για αυτά που συμβαίνουν στην εταιρεία και στους εργαζόμενους σήμερα, βέβαια, έχει ευθύνη και το πολιτικό σύστημα. Έχουμε γνώση γι αυτό και οι προσπάθειες μας είναι να αλλάξει η κατάσταση και προς αυτή την κατεύθυνση. Το ΥΕΘΑ πρέπει εδώ και τώρα να εφαρμόσει την 3885/10 στο σύνολό της και όλα όσα έχει δεσμευτεί.

Συναδέλφισσες, οι

Το Σωματείο έχει γνώση της κατάστασης. Αυτή την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και ΥΠΟΜΟΝΗ.
Στην συνάντηση της Τετάρτης θα πάμε. Με επιχειρήματα θα  προσπαθήσουμε πάλι να αλλάξουμε την κατάσταση. Βασική μας αρχή ήταν είναι και θα είναι το συμφέρον της εταιρεία και των εργαζομένων. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες και τους αποπροσανατολισμούς.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ θα δώσουμε και αυτή τη μάχη και θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο.
Η ενημέρωση σας θα είναι συνεχής και διαρκής.

Για το  Σωματείο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ   Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε.

Σχετικά άρθρα