Π. ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ο θεμελιωτής του Μαρξισμού στην Ελλάδα

Π. ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ο θεμελιωτής του Μαρξισμού στην Ελλάδα

του Βαγγέλη Σακάτου

ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ

Παρουσίαση από τον Π.Δούμα

«…Θα γίνει ίσως πάνω στα κόκαλά μας,
μα η αλήθεια θα υπερισχύσει.
Θα της ανοίξουμε το δρόμο. Θα νικήσει…»
«Γιατί η αλήθεια κι όχι το ψέμα,
είναι ο κινητήρας της προόδου».

Λεόν Τρότσκι

Τον περασμένο Δεκέμβρη (2010) οι εκδόσεις «ΔΡΟΜΩΝ» κυκλοφόρησαν άλλο ένα και πολύ σημαντικό βιβλίο 335 σελίδων, με πολύτιμα ιστορικά ντοκουμέντα, του συντρόφου μας Βαγγέλη Σακκάτου.

Ο τίτλος του: «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ο θεμελιωτής του Μαρξισμού στην Ελλάδα – τα τετράδια της Ακροναυπλίας», δηλώνει εξ’ αρχής καθαρά το εξαιρετικό περιεχόμενό του και την μεγάλη συνεισφορά του στον αδιάκοπο αγώνα για την υπεράσπιση της αλήθειας, ενάντια στο ψέμα, την διαστρέβλωση και την εξαπάτηση.

Στο νέο αυτό βιβλίο του σ. Β. Σακκάτου, οι αγωνιστές του εργατικού μας κινήματος και οι πρωτοπόροι της δυναμικής νεολαίας μας, δεν θα βρούνε μόνο όλη την αλήθεια για τις επαναστατικές ιδέες και τον άφταστο ηρωικό αγώνα του φωτισμένου διανοούμενου επαναστάτη και πρώτου Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ (1924-27), του συκοφαντημένου και δολοφονημένου, Παντελή Πουλιόπουλου. Μα θα βρούνε μαζί, συγκεντρωμένα, αδιάψευστα ντοκουμέντα και μαρτυρίες, που φανερώνουν την παραχάραξη του μαρξισμού, από δήθεν μαρξιστές! Και αποκαλύπτουν τις αληθινές αιτίες για τις ως τώρα ήττες και καταστροφές του επαναστατικού μας κινήματος, για τη βαθιά ιδεολογική υποχώρηση, το κομμάτιασμα και την αποδιοργάνωση του ελληνικού και του παγκόσμιου, επίσης, εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, μετά τον σταλινικό σοσιαλπατριωτικό εκφυλισμό και τελικά την διάλυση της μπολσεβίκικης Κομμουνιστικής (3ης) Διεθνούς(!) χάρην της συμμαχίας και της συνύπαρξης με τους «δημοκράτες» ιμπεριαλιστές! Διάλυση, δηλαδή, της παγκόσμιας επαναστατικής οργάνωσης του προλεταριάτου, που μοιραία οδήγησε, τελικά στην κατάρρευση και στη διάλυση της ΕΣΣΔ και των άλλων παραμορφωμένων εργατικών κρατών της Ανατολικής Ευρώπης!

Ολόκληρη η νέα αυτή εργασία του παλαίμαχου επαναστάτη Βαγγέλη Σακκάτου, είναι αφιερωμένη στην υπεράσπιση της αλήθειας. Υπηρετεί με συνέπεια τον ασίγαστο αγώνα όλων των αληθινών μαρξιστών επαναστατών, για την διάλυση της αστικής και της ρεφορμιστικής ψευτιάς, για τον θρίαμβο της αλήθειας!

Γιατί, όπως σωστά ο ίδιος γράφει: «μόνο η αλήθεια είναι επαναστατική».

«Γιατί, η αλήθεια κι όχι το ψέμα, είναι ο κινητήρας της προόδου», σύμφωνα με τον συναρχηγό της Οχτωβριανής Επανάστασης Λέοντα Τρότσκι!
Με τα «Τετράδια της Ακροναυπλίας» και τ’ άλλα κείμενα του Π. Πουλιόπουλου (και άλλων συντρόφων του) που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό, ο σ. Σακάτος ξεσκεπάζει την συνωμοσία της σιωπής όλων των σοσιαλπροδοτών και αποδεικνύει ότι ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κι ύστερα ηγέτης της μαρξιστικής Αριστερής Αντιπολίτευσης, ήταν ο θεμελιωτής του επαναστατικού Μαρξισμού στην Ελλάδα.
Το ανυπέρβλητο μαρξιστικό έργο του αποτελεί ως τώρα τη μόνη ιδεολογική και προγραμματική βάση για την ανασύνταξη του προλεταριακού επαναστατικού κινήματος της χώρας μας.

Σχετικά άρθρα