ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ
ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

του Δ. Γιώτη

Ο δοτός πρωθυπουργός του τρικομματικού μαύρου μετώπου και διακεκριμένο στέλεχος του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, ο Λουκάς Παπαδήμος, βρέθηκε τελικά στην ανάγκη να ανακοινώσει την διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 6 του ερχόμενου Μάη. Ο φόβος της υποβόσκουσας κοινωνικής έκρηξης υποχρέωσε τους συνεταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού να πάρουν την δυσάρεστη αυτή απόφαση, δίνοντας τέλος στις αναβολές και τις ταλαντεύσεις! Διαβάστε την Συνέχεια


ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ

ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

του Δ. Γιώτη

Ο δοτός πρωθυπουργός του τρικομματικού μαύρου μετώπου και διακεκριμένο στέλεχος του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, ο Λουκάς Παπαδήμος, βρέθηκε τελικά στην ανάγκη να ανακοινώσει την διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 6 του ερχόμενου Μάη. Ο φόβος της υποβόσκουσας κοινωνικής έκρηξης υποχρέωσε τους συνεταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού να πάρουν την δυσάρεστη αυτή απόφαση, δίνοντας τέλος στις αναβολές και τις ταλαντεύσεις!
Ωστόσο, οι μεγάλοι αφέντες του ευρωπαϊκού και του ψοφοδεούς ελληνικού ιμπεριαλισμού, εξακολουθούν ν΄ αμφιβάλουν για την ορθότητα αυτής της πολιτικής απόφασης των συνεταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού «ειδικής αποστολής». Παρακολουθούν μέρα με τη μέρα τις σφυγμομετρήσεις και ανησυχούν έντονα μήπως τα αποτελέσματα αυτών των πρόωρων εκλογών δε θάναι αυτά που αυτοί και οι πολιτικοί υπηρέτες τους, θέλουν. Φοβούνται ότι αυτή τη φορά ο «κυρίαρχος λαός» μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχό τους και να πάρει άλλον «στραβό» δρόμο. Αγωνιούν ότι το ετοιμόρροπο πολιτικό τους σύστημα δεν θα καταφέρει ίσως, να φοβίσει επαρκώς και να παραπλανήσει τις ευκολόπιστες και «πάντα προδομένες» μάζες του εκμεταλλευόμενου λαού!
Είναι γι΄ αυτό που ο διορισμένος πρωθυπουργός τους, ο έμπειρος και έμπιστος τραπεζίτης, με το προεκλογικό διάγγελμά του έκανε άλλη μια φιλότιμη προσπάθεια να μας συνετίσει, δηλαδή να μας λογικέψει και να μην μας αφήσει  να λοξοδρομήσουμε, ως απολωλότα πρόβατα! Μια και αυτός, ο πολύπειρος υπηρέτης της ιμπεριαλιστικής ολιγαρχίας, γνωρίζει, προφανώς, καλύτερα απ΄ όλους εμάς, τους αμαθείς, ποιο είναι το συμφέρον μας και ο σωστός «δημοκρατικός» δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε!
Αφού λοιπόν αράδιασε τις γνωστές «πατρικές» παραινέσεις, (που τις έχουμε ακούσει αμέτρητες φορές κι από τον προκάτοχό του κι όλα τα πολιτικά φερέφωνα της παγκόσμιας κεφαλαιοκρατίας) ο γλυκομίλητος τραπεζίτης και εντεταλμένος εθνοσωτήρας μας, είχε την θεία πρόνοια να μας επισημάνει, εν κατακλείδι, και τούτα τα σοφά, τα ακριβολογημένα: «Είμαι σίγουρος ότι ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι στην αποδόμηση. Αυτό σημαίνει να επιλέξουμε τον δρόμο που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ».
Παστρικές κουβέντες και τίμιες. Μπορούμε ελεύθερα και ανεπηρέαστα να ψηφίσουμε ό,τι θέλουμε. Αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα βγούμε από τον ίσιο δρόμο που χάραξαν και χαράζουν σταθερά τα κόμματα και τα κέντρα της ιμπεριαλιστικής ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας και του Δ.Ν.Τ. Και πρώτ΄ απ΄ όλα τα κόμματα του Παπανδρέου, του Βενιζέλου και του Σαμαρά, που αποδέχτηκαν τα μνημόνια και την ληστρική δανειακή σύμβαση.
Κι ύστερα απ΄ αυτή την πιο σπουδαία παραίνεση, ο δημοκράτης τραπεζίτης Λ. Παπαδήμος, πρόσθεσε:
«Από τις επιλογές που θα κάνουμε δεν θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επόμενη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες, αλλά στο αύριο. Στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.»
Τις βαθυστόχαστες αυτές κουβέντες του διορισμένου πρωθυπουργού της χώρας πρέπει να τις προσέξουμε ιδιαίτερα και να προσπαθήσουμε να τις καταλάβουμε σε όλο το τραπεζικό και ευρύτερα κεφαλαιοκρατικό «δημοκρατικό» βάθος που έχουν!
Γι΄ αυτό και οφείλουμε να σταθούμε σ΄ αυτές τις φωτεινές παραινέσεις και να τις αναλύσουμε αράδα προς αράδα, πριν πάμε να ψηφίσουμε!
Και πρώτ’ απ’ όλα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο έμπειρος αυτός τραπεζίτης, μας είπε μια βασική αλήθεια: «από τις επιλογές που θα κάνουμε (στις 6 Μάη) θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες». Χωρίς αμφιβολία έχει δίκιο! Οι εκλογές της 6 Μάη είναι εκλογές κρίσιμης, καθοριστικής σημασίας. Και ασφαλώς γι΄ αυτό δικαιολογημένα όλα τα κέντρα της ιμπεριαλιστικής ολιγαρχίας, το μαύρο μέτωπο και ο Λ. Παπαδήμος, ανησυχούν προβληματίζονται και προετοιμάζονται για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα!!
Στις Βρυξέλες, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι του πολυεθνικού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, όλοι αυτοί οι υπηρέτες του παρακμασμένου καπιταλισμού, ξέρουν καλά ότι οι εκλογές αυτές μπορεί να στραφούν εναντίον τους, να γίνουν η αφετηρία ανατροπής των αντιδραστικών αποφάσεων και σχεδίων τους και ν΄ ανοίξουν τον δρόμο για την λυτρωτική ταξική πάλη που θα καταλήξει στην αποτίναξη των δεσμών της κεφαλαιοκρατικής μισθοδουλείας. Άρα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι θα ψηφίσουμε όλοι εμείς που πληρώνουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου!
Με όλα όσα μας είπε ο δοτός πρωθυπουργός, έδειξε καθαρά ποιοι είναι οι φόβοι τους! Οι φόβοι των ντόπιων και των ξένων ξεζουμιστών του λαού και της χώρας μας. Τρέμουν μήπως αυτή τη φορά δεν καταφέρουν να παγιδέψουν, με τα ψεύτικα διλήμματα και να κοροϊδέψουν , με απατηλές υποσχέσεις, την πλειοψηφία των εξαγριωμένων προλεταριακών μαζών της πόλης και της υπαίθρου.
Καταλαβαίνουν ασφαλώς ότι τα επιχειρήματα και οι προτάσεις τους δεν πείθουν πια τον λαό όπως άλλοτε! Γι΄ αυτό και στηρίζουν τις ελπίδες τους στην ανοιχτή και την συγκαλυμμένη κινδυνολογία και στην καταστροφολογία. Εναγώνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν έχουμε άλλη καλύτερη επιλογή από την επιλογή του σαπισμένου καπιταλισμού, την επιλογή της τρόικας των ιμπεριαλιστών τοκογλύφων!
Να «επενδύσουμε στην δημιουργία και όχι στην αποδόμηση» μας συμβούλεψε ο σοφός πρωθυπουργός του μαύρου μετώπου! Πράγμα που σημαίνει τι ακριβώς; Ποια είναι η «δημιουργία» στην οποία πρέπει να «επενδύσουμε»;
Κατά την γνώμη του τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου, «επένδυση στη δημιουργία» «σημαίνει να επιλέξουμε τον δρόμο που διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ». Με άλλα λόγια, ο δρόμος της σωτηρίας μας, ο δρόμος της «δημιουργίας», είναι η παραμονή μας στη λυκοσυμμαχία της τοκογλυφίας και η συγκατάθεσή μας στα εξοντωτικά μνημόνια και στην ληστρική δανειακή σύμβαση! Όπως ακριβώς μας προτείνουν και οι εθνοσωτήρες ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!
Αντίθετα, αν κάνουμε το λάθος να επιλέξουμε το δρόμο της «αποδόμησης», τον δρόμο της εξόδου μας από την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, αν ψηφίσουμε υπέρ της διαγραφής του δημόσιου χρέους και της ακύρωσης των μνημονίων και της ληστρικής δανειακής σύμβασης, που υπέγραψε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, μας περιμένει καταστροφή!
Τι όμως μας έδειξε και τι μας δείχνει, καθημερινά, η εφαρμογή της πολιτικής «δημιουργικής» καταλήστευσης των εργατών και των λαών ολόκληρης της Ευρώπης; Τι φανερώνει η εξάπλωση και το βάθεμα της κρίσης στην Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και στο σύνολο του πλανήτη; Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια ιμπεριαλιστική Ένωση, που βουλιάζει συνεχώς στην κρίση και αγωνίζεται να επιβιώσει ρουφώντας το αίμα των λαών; Για ποιο καλύτερο μέλλον μας μιλάνε, κάτω από ένα κοινωνικό σύστημα (το αποσυντιθέμενο σύστημα του καπιταλισμού) που δεν έχει πλέον αν δώσει τίποτε άλλο από κρίση, ανεργία, πείνα, δυστυχία και βαρβαρότητα;
Η καταστροφική αυτή δράση και η θανάσιμη αγωνία του σαπισμένου καπιταλισμού, στα μάτια του τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου φαντάζει ως «δημιουργία»! Που θα φέρει ανάπτυξη κι ένα καλύτερο μέλλον για όλους!
Στην πραγματικότητα, όμως, την δημιουργία, την ανάπτυξη και το καλύτερο μέλλον για ολόκληρη την κοινωνία, θα το φέρει η αποδόμιση, δηλαδή το γκρέμισμα του καπιταλισμού και η οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Ναι, η αποδόμιση είναι η δημιουργία που πρέπει να επιλέξουμε.
Η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη, αυτή η λυκοσυμμαχία, αντιπροσωπεύει το χθες της παρακμής και της κρίσης του καπιταλισμού. Κι όχι το δημιουργικό μέλλον.
Στις εκλογές της 6 Μάη, η σκέψη και τα μάτια μας πρέπει να είναι στραμμένα στο αύριο, στο δημιουργικό σοσιαλιστικό μέλλον.
Καμιά εργατική και λαϊκή ψήφο στα κόμματα του κεφαλαίου και στα «αριστερά» υποστυλώματα του σάπιου καπιταλισμού.
Ψήφο κριτικής υποστήριξης στο ΚΚΕ. Και ασταμάτητο αγώνα για κυβέρνηση εργατών και φτωχών αγροτών, για την σοσιαλιστική Ευρώπη των Εργατικών Συμβουλίων, για τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Πολιτείες της Ευρώπης και των Βαλκανίων.
Την επόμενη αυτών των εκλογών η κυβέρνησα του Λουκά Παπαδήμου, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η τρόικα, πρέπει οριστικά να αποδομηθούν και να λογοδοτήσουν για όλα τα αντεργατικά και αντικοινωνικά εγκλήματα που διέπραξαν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών!
Από τις κάλπες πρέπει να βγει ξεκάθαρη και μυριόστομη η εργατο – λαϊκή εντολή:

  • Έξω από τη χώρα η συμμορία της τρόικα
  • Ακύρωση άμεση της ληστρικής δανειακής σύμβασης.
  • Μονομερή διαγραφή ολόκληρου του χρέους.
  • Αποχώρηση από την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ψευδεπίγραφης Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Εγκαθίδρυση εργατο – αγροτικής κυβέρνησης και αγώνα για την σοσιαλιστική Ελλάδα μέσα σε μια ενιαία εργατική σοσιαλιστική Ευρώπη.

Αυτή είναι η μόνη εκλογική επιλογή που θα ανοίξει την προοπτική για ένα αληθινά καλύτερο, δημιουργικό και φωτεινό κοινωνικό μέλλον, δίχως τοκογλύφους, εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Δ. Γιώτης

Σχετικά άρθρα