Πανευρωπαϊκό Ενιαίο Μέτωπο Πάλης

Ενάντια στο Ενιαίο Μέτωπο των ληστών

Να ορθώσουμε πανευρωπαϊκό Ενιαίο Μέτωπο

των εργατών και όλων των εκμεταλλευομένων

«Η ΑΥΓΗ» της Κυριακής, 8 του Δεκέμβρη 2013, δημοσίευσε ένα αξιόλογο ρεπορτάζ, με τον γενικό τίτλο: Άνεμος αντίστασης στην Ιβηρική, μήνυμα για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο.
Το ρεπορτάζ αυτό περιλαμβάνει τρεις συνεντεύξεις.
Μαθαίνουμε έτσι ότι στις δύο αυτές χώρες της Ιβηρικής, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία (το ίδιο όπως και στην Ελλάδα και στην Ιταλία, επίσης) γίνονται μια σειρά αγώνες  εργατικής και λαϊκής αντίστασης

Διαβάστε την Συνέχεια…


 

Ενάντια στο Ενιαίο Μέτωπο των ληστών

Να ορθώσουμε πανευρωπαϊκό Ενιαίο Μέτωπο

των εργατών και όλων των εκμεταλλευομένων

«Η ΑΥΓΗ» της Κυριακής, 8 του Δεκέμβρη 2013, δημοσίευσε ένα αξιόλογο ρεπορτάζ, με τον γενικό τίτλο: Άνεμος αντίστασης στην Ιβηρική, μήνυμα για όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο.
Το ρεπορτάζ αυτό περιλαμβάνει τρεις συνεντεύξεις. Δύο από στελέχη (γυναίκες) της Ενωμένης Αριστεράς, της Βαλένθια και της Ανδαλουσία (Ισπανία) και μία από τον Αρμένιο Κάρλος, τον γενικό γραμματέα της μεγαλύτερης εργατικής Συνομοσπονδίας (CGTP) της Πορτογαλίας.
Μαθαίνουμε έτσι ότι στις δύο αυτές χώρες της Ιβηρικής, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία (το ίδιο όπως και στην Ελλάδα και στην Ιταλία, επίσης) γίνονται μια σειρά αγώνες  εργατικής και λαϊκής αντίστασης ενάντια στην λυσσασμένη επίθεση και την βαρβαρότητα του παρακμασμένου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους!
Ιδιαίτερα δε, από τον γραμματέα της εργατικής CGTP, τον Αρμένιο Κάρλος,  (που είναι και μέλος της ΚΕ του ΚΚ Πορτογαλίας) μαθαίνουμε ότι μέσα στο μήνα Δεκέμβρη έγιναν στην Πορτογαλία σοβαρές εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση του Πάσος Κοέλιο (ο πορτογάλος Σαμαράς) με στόχο την ανατροπή της!
«Αυτός είναι ο καθημερινός αγώνας μας» είπε ο Αρμένιο Κάρλος. Και συμπλήρωσε:
«Στην Πορτογαλία όπως και στην Ελλάδα, για να σώσουμε τις κοινωνίες μας, πρέπει να διώξουμε τις κυβερνήσεις που έχουμε»!
Εμείς θα λέγαμε ότι το κίνημα της εργατικής τάξης και οι κοινωνίες του εκμεταλλευόμενου λαού, έχουν όλη τη δύναμη και μπορούν να σωθούν μόνες τους. Χρειάζονται μόνο να έχουν του κατάλληλους ηγέτες, τα απαραίτητα επαναστατικά εργατικά κόμματα και συνδικάτα. Που δεν θα αρκούνται στο διώξιμο των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και στην «βελτίωση» του σάπιου καπιταλισμού αλλά θα παλεύουν για την κατάληψη της εξουσίας από την εργατική τάξη και την σοσιαλιστική ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού καθεστώτος.
Ωστόσο, η «ΑΥΓΗ» (εφημερίδα της «Ριζοσπαστικής Αριστεράς») δεν είδαμε να δίνει κάποια απάντηση στο ερώτημα που αβίαστα προκύπτει από το ρεπορτάζ για την εργατική και την ευρύτερη λαϊκή αντίσταση που αναπτύσσεται στις χώρες της Ιβηρικής και ολόκληρης της Νότιας Ευρώπης.
Το ερώτημα αυτό (που δεν είναι βέβαια άγνωστο στους ηγέτες της «Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και στους συντάχτες της ΑΥΓΗΣ) είναι ερώτημα που βασανίζει τα εκατομμύρια των αγωνιζομένων σε κάθε χώρα. Ερώτημα που απαιτεί καθαρή, τίμια απάντηση.
Γιατί, λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια της λυσσασμένης επίθεσης του μονοπωλιακού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, δεν ενώθηκε η αντίσταση των εργατών και των λαών της Νότιας Ευρώπης και των Βαλκανίων, σε μια Ενιαία Δυναμική Αντεπίθεση;
Γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (που τόσο πολύ κόπτεται για την προεδρία του ιμπεριαλιστικού θηριοτροφείου της Ε.Ε.) δεν παίρνει την πρωτοβουλία της πάλης για το Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο των εργατών και όλων των εκμεταλλευομένων, όχι μόνο της Νότιας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, που αγωνιά μέσα στην κρίση και το αδιέξοδο του παρακμασμένου παγκόσμιου καπιταλισμού;
Και για να είμαστε εντελώς δίκαιοι, αυτό το ίδιο ερώτημα πρέπει να απευθυνθεί και στη ηγεσία του ΚΚΕ και στους ηγέτες ολόκληρης της αριστεράς και του εργατικού κινήματος, που συνεχίζουν ν’  ακολουθάνε την σεχταριστική τακτική της διάσπασης!
Κι επειδή απάντηση τίμια δεν θάχει κανένας απ’  όλους αυτούς τους ηγέτες να μας δώσει, ας μη χασομεράμε άλλο. Απέναντι στο Ενιαίο Μέτωπο των ληστών, πρέπει τώρα να ορθώσουμε το δικό μας Ενιαίο Μέτωπο, το Ταξικό Μέτωπο πάλης των εργατών και όλων των εκμεταλλευομένων, για την απόκρουση της ληστρικής επίθεσης, για μια νέα ανθρώπινη σοσιαλιστική κοινωνία!
Οι ηγέτες των κομμάτων και των συνδικάτων, στηρίζονται σε μας , στους αγωνιστές της βάσης του διασπασμένου κινήματος της αριστεράς. Γεγονός που σημαίνει ότι από την δική μας απόφαση, θέληση και δράση εξαρτάται αν θα συνεχιστεί η διάσπαση και η παράλυση των δυνάμεων της εργατικής τάξης και του λαού σε κάθε χώρα και στο σύνολο της Ευρώπης. Ή αν θα σχηματιστεί ένα πανίσχυρο πανευρωπαϊκό Ενιαίο Μέτωπο Ταξικ΄γς Αντεπίθεσης των εργατών και όλων των εκμεταλλευομένων.

Σχετικά άρθρα