Ο κύριος στόχος της Χρυσής Αυγής είναι το Εργατικό Κίνημα

Ο κύριος στόχος της Χρυσής Αυγής

και των προστατών τους

είναι το Eργατικό Kίνημα

Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσα από τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής ήταν η κορύφωση της πολύχρονης εγκληματικής ρατσιστικής φασιστικής δράσης τους. Μιας δράσης που από το 1992 που πρωτοεκδηλώθηκε είχε την πλήρη προστασία ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, την ανοχή των κυβερνήσεων και την κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Η σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση στην Αμφιάλη, η αμέσως προηγηθείσα και προαναγγελθείσα οργανωμένη επίθεση «ομάδας εφόδου» χρυσαυγιτών κατά μελών του ΚΚΕ και στελεχών του Συνδικάτου Μετάλλου, τα σχέδια δημιουργίας δικού τους «σωματείου» στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης σηματοδότησαν την «αναβάθμιση» και επέκταση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί σε απροκάλυπτη επίθεση κατά του εργατικού κινήματος και των οργανώσεών του. Κάνοντας τελείως φανερό ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή και η δράση της αποτελούν την προωθημένη οργανωμένη εμπροσθοφυλακή του κεφαλαίου στην επίθεσή του ενάντια στο εργατικό κίνημα….

Διαβάστε την Συνέχεια…


 

Ο κύριος στόχος της Χρυσής Αυγής

και των προστατών τους

είναι το Εργατικό Κίνημα

Η στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσα από τους εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής ήταν η κορύφωση της πολύχρονης εγκληματικής ρατσιστικής φασιστικής δράσης τους. Μιας δράσης που από το 1992 που πρωτοεκδηλώθηκε είχε την πλήρη προστασία ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, την ανοχή των κυβερνήσεων και την κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Η σχεδιασμένη δολοφονική επίθεση στην Αμφιάλη, η αμέσως προηγηθείσα και προαναγγελθείσα οργανωμένη επίθεση «ομάδας εφόδου» χρυσαυγιτών κατά μελών του ΚΚΕ και στελεχών του Συνδικάτου Μετάλλου, τα σχέδια δημιουργίας δικού τους «σωματείου» στο χώρο της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης κατά παραγγελία των εργολάβων και γενικότερα η εντατικοποίηση της τρομοκρατικής φασιστικής δραστηριότητας στις εργατογειτονιές της περιοχής του Περάματος και όχι μόνο, σηματοδότησαν την «αναβάθμιση» και επέκταση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί από τις «μεμονωμένες» επιθέσεις κατά μεταναστών, αριστερών κλπ, σε απροκάλυπτη επίθεση κατά του εργατικού κινήματος και των οργανώσεών του. Κάνοντας τελείως φανερό ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή και η δράση της αποτελούν την προωθημένη οργανωμένη εμπροσθοφυλακή του κεφαλαίου στην επίθεσή του ενάντια στο εργατικό κίνημα.
Η πολύχρονη ρατσιστική και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής δεν κατάφερε μόνο να συγκεντρώσει στις γραμμές της τα πιο καθυστερημένα αντιδραστικά και εγκληματικά στοιχεία της κοινωνικής λάσπης, της εξαθλίωσης και της απελπισίας που γεννάει η καπιταλιστική κρίση. Με κάθε ρατσιστικό έγκλημα, με κάθε τρομοκρατική επίθεση, κάθε φασιστική αντιλαϊκή ενέργεια  κατάφερνε να αυγαταίνει την κοινωνική οργή ενάντιά τους και να απλώνει όλο και περισσότερο μέσα στο εργατικό κίνημα, μέσα σε κάθε γειτονιά, την επιτακτική ανάγκη της οργανωμένης αντιμετώπισης των φασιστικών χρυσαυγίτικων επιθέσεων. Μια οργή που συνεχώς φούντωνε και ξεχείλισε ιδιαίτερα με την δολοφονία του Π. Φύσα.
Η συνεχής συσσώρευση της λαϊκής αντιφασιστικής οργής σε συνδυασμό με την τεράστια οργή και αγανάκτηση από την λυσσασμένη αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση του κεφαλαίου κατά των κατακτημένων εργατικών οικονομικών κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την εξαθλιωτική αφαίμαξη του βιοτικού επιπέδου των εκμεταλλευομένων, διαμορφώνει ένα άκρως εκρηκτικό μίγμα κοινωνικής έκρηξης που μπορεί να ξεσπάσει με οποιαδήποτε αφορμή.
Οι οφθαλμοφανείς αυτές συγκρουσιακές κοινωνικές συνθήκες βαθιών ταξικών αντιθέσεων που διαπερνούν την σάπια καπιταλιστική κοινωνία –όχι μόνο την ελληνική- σπέρνουν τον πανικό στα αστικά κυβερνητικά και οικονομικά επιτελεία, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και των ΕΠΑ.
Οι φόβοι αυτοί εξηγούν τις απαιτήσεις και τις πιέσεις  στελεχών και παραγόντων των επιτελείων της ΕΕ προς την κυβέρνηση Σαμαρά να πάρει «επιτέλους» μέτρα για τον περιορισμό της Χρυσής Αυγής. Και φωτίζουν την τελευταία κυβερνητική «μεταστροφή» και «κινητοποίηση» του δικαστικού μηχανισμού που (μέσα σε μια εβδομάδα) οδήγησε στην δίωξη και τις συλλήψεις 34 βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής, ως οργανωτές εγκληματικής οργάνωσης.
Η δολοφονία του Π. Φύσα λειτούργησε καταλυτικά ως θρυαλλίδα.
Ξαφνικά, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, αυτοί που πρόσφεραν για χρόνια τώρα ανοχή και προστασία στην εγκληματική δράση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής, ξέθαψαν σε μια νύκτα 32 από τους εκατοντάδες φακέλους φασιστικών εγκλημάτων, που για χρόνια οι ίδιοι τους κρατούσαν θαμμένους, και τους έδωσαν για ταχύτατη δικαστική διερεύνηση. Οι αστυνομικοί μηχανισμοί, που στο εσωτερικό τους έχουν αναπτύξει με την Χρυσή Αυγή μακροχρόνιες στενές διασυνδέσεις και κοινή εγκληματική δράση κατά του λαϊκού κινήματος, τώρα ανέλαβαν να την «διερευνήσουν» και να την «ξεκαθαρίσουν». Ο δικαστικός μηχανισμός και ιδιαίτερα τα ανώτατα κλιμάκιά του, εγκατέλειψαν την χρόνια νωχέλειά τους απέναντι στα φασιστικά εγκλήματα κι μέσα σε μια βδομάδα έβγαλαν πορίσματα που δεν έκαναν για χρόνια. Τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που για χρόνια απέκρυβαν, υποβάθμιζαν, ωραιοποιούσαν ή και επικροτούσαν την εγκληματική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τώρα, για μια εβδομάδα, έχουν ξεχυθεί σε ολοήμερες, ατέλειωτες και λεπτομερείς «αποκαλύψεις» για την εγκληματική Χρυσή Αυγή σαν, τάχα, να μην είχαν ακούσει ποτέ τίποτα για τον χαρακτήρα, την δομή και την δράση της.
Η ξαφνική αυτή πρεμούρα, βέβαια, όλων αυτών των αστικών μηχανισμών, που μέχρι τώρα προστάτευαν και ανέχονταν τα φασιστικά ντόπερμαν της καπιταλιστικής εξουσίας και τα εγκλήματά τους, δεν οφείλεται σε καμιά αντιφασιστική επιφοίτηση. Αναγκασμένοι, από την πραγματικότητα, να πάρουν μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής, πασχίζουν επίμονα, συστηματικά και με κάθε τρόπο να την παρουσιάσουν σαν ένα «απομονωμένο» εγκληματικό φαινόμενο που δεν έχει σχέση με τους καθεστωτικούς μηχανισμούς και ολόκληρο το σύστημα. Για να θολώσουν τα αδιάσειστα στοιχεία της πραγματικότητας «θυσιάζουν» κάποια στελέχη της αστυνομίας για να θεμελιώσουν δήθεν την αντίληψη ότι οποιαδήποτε διασύνδεση της Χ.Α. με την αστυνομία αφορούσε δήθεν ορισμένα πρόσωπα και όχι ολόκληρο τον μηχανισμό.
Προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι ο ρόλος που επενδύθηκε στην ενίσχυση και την προστασία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς και τις παρακρατικές προεκτάσεις τους ήταν να αποτελέσει την προωθημένη αιχμή της επίθεσης του κεφαλαίου κατά του οργανωμένου εργατικού κινήματος. Να αναλάβει εγκληματικές ενέργειες και δραστηριότητες τρομοκράτησης και αποτροπής των εργατικών αγώνων, που δεν μπορούσαν φανερά να εκτελεστούν από τους επίσημους αστυνομικούς μηχανισμούς καταστολής.
Η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης και των μηχανισμών, κρατικών και παρακρατικών, δεν γίνεται μόνο για να κρύψουν τις ολοφάνερες ενοχές τους για την ανάπτυξη της νεοναζιστικής οργάνωσης. (Αν κι αυτές τις κατέδειξαν από μόνοι τους, παρά τις στομφώδεις θριαμβολογικές κορώνες για την δήθεν «αποτελεσματικότητά» τους. Με την ξαφνική προώθηση των εγκληματικών υποθέσεων για ταχύτατη διερεύνηση που υποχρεώθηκαν να κάνουν, αποκαλύπτοντας, ταυτόχρονα, ότι οι ίδιοι, συνειδητά και οργανωμένα, τις κρατούσαν καταχωνιασμένες και αδιερεύνητες για πολλά χρόνια προστατεύοντας τους εγκληματίες).
Η απεγνωσμένη προσπάθειά τους -για τον διαχωρισμό των φασιστικών πολιτικών χαρακτηριστικών της Χρυσής Αυγής από την εγκληματική δραστηριότητα των μελών και των στελεχών της- φαίνεται να αποσκοπεί και σε έναν μεγαλύτερο στόχο. Στο όνομα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας της Χρυσής Αυγής ετοιμάζονται να ψηφίσουν νόμους και μέτρα που μελλοντικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την συντριβή και την διάλυση πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργατικού και σοσιαλιστικού κινήματος. Ο επερχόμενος «αντιρατσιστικός» νόμος που ετοιμάζονται να παρουσιάσουν για ψήφιση στην Βουλή, κρίνοντας από το περιεχόμενο του προηγούμενου που επιχείρησαν λίγους μήνες νωρίτερα να περάσουν, σίγουρα θα περιέχει τέτοιες γενικεύσεις και στρογγυλεύσεις που θα στοχεύουν τον παραπάνω σκοπό.
Σ’  αυτό έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και συνέργια όχι μόνο της «αριστερής» ΔΗΜΑΡ αλλά και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές του οποίου από τώρα έχουν αρχίσει να φωνάζουν για την αναγκαιότητα νόμων που θα μπορούν να απαγορεύουν την λειτουργία κομμάτων οργανώσεων και ομάδων που δεν πληρούν προϋποθέσεις του νόμου. Οπωσδήποτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εννοούν τις φασιστικές οργανώσεις. Όμως, όπως έχει δείξει η ιστορία σε ολόκληρο τον πλανήτη, οι μηχανισμοί του εκμεταλλευτικού καθεστώτος, οπωσδήποτε θα χρησιμοποιήσουν, με πολλαπλάσιο μένος, τους νόμους αυτούς, κατά του εργατικού κινήματος και των οργανώσεών του παρά ενάντια στους φασίστες.
Οι φαντασμαγορικές συλλήψεις του ηγετικού επιτελείου της Χρυσής Αυγής και μερικών άλλων στελεχών και μελών της, πιθανά να σηματοδοτήσουν το πολιτικό τέλος αυτής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται να πειράξουν τι φασιστικές ρίζες και τα στηρίγματα που την γέννησαν και την ανέπτυξαν. Ακόμα και με την πιθανή διάλυση της Χρυσής Αυγής, πολύ σύντομα, μέσα στις συνθήκες αυξανόμενης επίθεσης του κεφαλαίου της κυβέρνησης και της τρόικας του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης και των άλλων εκμεταλλευομένων και στις όλο και σκληρότερες συγκρουσιακές ταξικές αντιθέσεις που διαπερνούν την εκμεταλλευτική καπιταλιστική κοινωνία της κρίσης και της αποσύνθεσης, νέα φασιστικά σχήματα θα ξεφυτρώσουν με την υποστήριξη και την προστασία των καθεστωτικών μηχανισμών. Τον ρόλο που δεν μπόρεσε να παίξει η Χρυσή Αυγή νέα παρόμοια σχήματα θα κατασκευαστούν για να αναλάβουν την εκτέλεσή του.
Οι ψεύτικες κομπορρημοσύνες για την δήθεν «δύναμη της Δημοκρατίας», της αποσυντιθέμενης αστικής «δημοκρατίας», από τους βουλευτές και τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που κάνουν ότι μπορούν να την διαλύσουν για χάρη του κοινοβουλευτικού βοναπαρτισμού και αυταρχισμού που χρειάζονται, ακούγονται μόνο σαν κοροϊδία. Τον φασισμό τον γεννάει η ίδια η αστική ψευτοδημοκρατία, ο ίδιος ο καπιταλισμός. Τον γεννάει η αντιδραστική αντεργατική ανάγκη του κεφαλαίου για την προστασία του από την απειλή της ανατροπής της εξουσίας του και του εκμεταλλευτικού καθεστώτος του από την εξέγερση των εργατών και των άλλων εκμεταλλευομένων. Το αποδείχνει όλη η ιστορική πορεία της καπιταλιστικής εξέλιξης στο ιμπεριαλιστικό της στάδιο αποσύνθεσης.
Οι ελπίδες των ρεφορμιστών του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των άλλων αριστεροδημοκρατών του αστικού καθεστώτος ότι με νόμους, διατάγματα και κοινοβουλευτικά μέτρα θα απαλλαχθούν από τον φασισμό, στο βαθμό που δεν είναι αφέλεια και αυταπάτη, είναι σκέτη απάτη και κοροϊδία των εκμεταλλευομένων. Αξίζουν τόσο όσο και οι απατηλές διακηρύξεις και προσμονές που καλλιεργούν στους εργαζόμενους ότι θα ξορκίσουν την ταξική πάλη και τις καπιταλιστικές αντιθέσεις με νομοθετικά ξόρκια και συμβιβαστικά γιατροσόφια. Πάντα και παντού, όπου κυριάρχησαν αυτές οι αντιλήψεις εξαπάτησης,  η εργατική τάξη και οι εκμεταλλευόμενοι τις πλήρωσαν πολύ ακριβά, με την συντριβή τους από την αντιδραστική καπιταλιστική κρατική μηχανή.
Ο μόνος τρόπος που μπορεί να συντρίψει το φασιστικό φίδι και αυτούς που το εκτρέφουν, είναι η οργανωμένη δράση του εργατικού κινήματος. Είναι η προετοιμασία και η οργάνωση της εργατικής τάξης για την αντιμετώπιση της επίθεσης όλων των οργάνων και οργανώσεων της κεφαλαιοκρατικής εξουσίας μαζί με την φασιστική εμπροσθοφυλακή της.
Σε αντίθεση με τις ρεφορμιστικές κοινοβουλευτικές προσευχές του ΣΥΡΙΖΑ ή τις γενικά σωστές λεκτικές αλλά πρακτικά αδρανείς παραινέσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ, οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει να οργανώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις όλο και πιο απροκάλυπτες επιθέσεις των φασιστοειδών που θα συνεχίσουν να δρουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου είτε ως Χρυσή Αυγή είτε με άλλο όνομα αλλά πάντα κάτω από την σκέπη και την προστασία του κρατικού μηχανισμού της κεφαλαιοκρατικής εξουσίας.
Σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και πόλη να πάρουμε πρωτοβουλίες για να δημιουργηθούν κοινές επιτροπές πολιτοφυλακής που θα αναλάβουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκληματικών  φασιστικών ταγμάτων. Κοινές επιτροπές όλων των εργατών, των υπαλλήλων, της νεολαίας και κάθε εκμεταλλευόμενου που αποτελούν τους κύριους στόχους της φασιστικής θηριωδίας. Μόνο η οργανωμένη, αποφασιστική και δυναμική δράση των επιτροπών αυτών μπορεί να βάλει τέλος στην φασιστική και ναζιστική θρασυδειλία. Να προστατέψει κάθε αδύναμο που πέφτει θύμα της εγκληματικής φασιστικής τρομοκρατίας. Να αποτρέψει χαμένους και απελπισμένους νέους ή ανέργους να θαμπώνονται από την αντιδραστική ψευτοδυναμική τους. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με νόμους και δικαστήρια. Τσακίζεται δυναμικά μόνο από το εργατικό κίνημα.
Σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γειτονιά να χτίσουμε το ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, από τα κάτω και από τα πάνω, όλων των εργατικών οργανώσεων, όλων των εργατών ανεξάρτητα χρώματος θρησκείας και πολιτικών αντιλήψεων, ενάντια στην κεφαλαιοκρατική επίθεση. Για να ανατρέψουμε την επίθεση του κεφαλαίου που εξαφανίζει τις δουλειές, που μειώνει εξευτελιστικά τα μεροκάματα τους μισθούς και τις συντάξεις, που καταργεί τα ασφαλιστικά δικαιώματά, που εξαθλιώνει το βιοτικό επίπεδο. Να πάρουμε πίσω όσα μας πήραν και να διεκδικήσουμε την βελτίωση της ζωής μας και ολόκληρης της κοινωνίας. Να χτίσουμε το ΕΝΙΑΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που θα ενώσει τις διασπασμένες δυνάμεις τις εργατικής τάξης πάνω στα κοινά ταξικά συμφέροντα. Που θα τραβήξει μαζί του όλες τα εκμεταλλευόμενα στρώματα (άνεργους, νέους, αγρότες, μικροεπαγγελματίες κλπ) στην κατεύθυνση μιας Κυβέρνησης Εργατών και φτωχών Αγροτών με πρόγραμμα ανατροπής της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, που με την κρίση της εξαθλιώνει ολόκληρη την κοινωνία, και ανοικοδόμησής της πάνω στις σοσιαλιστικές βάσεις της εργατικής εξουσίας.

Σταθάτος Χάρης

Σχετικά άρθρα