Οι χαλυβουργοί εργάτες δείχνουν τον δρόμο

Οι χαλυβουργοί εργάτες δείχνουν τον δρόμο

Οι εργάτες της χαλυβουργίας, με την υποδειγματική απεργία τους, έδειξαν και δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ολόκληρη η εργατική τάξη: το δρόμο της ταξικής ενότητας και δυναμικής αντίστασης και αντεπίθεσης.
Σύσσωμο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα σε οργανωμένη πανελλαδική κινητοποίηση

  • ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία
  • ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία και τα ελαστικά ωράρια
  • ενάντια στα χαράτσια και για την αύξηση των μεροκάματων των μισθών και των συντάξεων στο ύψος των αναγκών και της ζωής. Αλλά και για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή τους (ΑΤΑ) ενάντια στην αύξηση των τιμών και τον πληθωρισμό.
  • για να πληρώσουν την κρίση οι κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές του εργατκού μόχθου. Οι ντόπιοι και οι ξένοι κηφήνες της κοινωνίας

Να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μιαν ώρα. Όλοι οι εργατικοί κλάδοι, όλα τα εργοστάσια, ολόκληρη η ναυπηγική βιομηχανία, όλα τα εργατικά συνδικάτα, πρέπει τώρα να εκδηλώσουν έμπρακτα και δυναμικά την αλληλεγγύη τους με τους απεργούς της χαλυβουργίας. Ο αγώνας των εργατών της χαλυβουργίας είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης. Με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να αποφασίσουμε την στήριξη των χαλυβουργών ως την πλήρη νίκη τους, που θάναι και δική μας νίκη.
Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ και όλες οι παρατάξεις της Αριστεράς πρέπει να εγκαταλείψουν τις σεχταριστικές πρακτικές τους και να αναλάβουν τώρα την πρωτοβουλία και να προτείνουν σε όλες τις οργανώσεις του εργατικού κινήματος και ιδιαίτερα στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν στην δημιουργία του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου ταξικής πάλης. Να συγκαλέσουν δηλαδή Έκτακτο Πανεργατικό Συνέδριο με αντιπροσώπους άμεσα εκλεγμένους από δημοκρατικές Γενικές Συνελεύσεις. Συνέδριο εργατικής Συμμαχίας που θα συζητήσει και θα επεξεργαστεί ένα σχέδιο κοινής δράσης όλων των παρατάξεων, όλων των εργαζόμενων και όλων των ανέργων (μαζί και των μεταναστών) για την απόκρουση και την ανατροπή της ληστρικής επίθεσης του κεφαλαίου.

  • Στην κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου της κεφαλαιοκρατίας μόνο με το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο μπορούν να απαντήσουν και να νικήσουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι.
  • Η διάσπαση των δυνάμεων της εργατικής τάξης εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους καπιταλιστές εκμεταλλευτές, βοηθάει τα αντιδραστικά σχέδια της ντόπιας και της ξένης ιμπεριαλιστικής ολιγαρχίας. Οι παρατάξεις της Αριστεράς και ιδιαίτερα οι κομμουνιστές δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με διασπαστικές πρακτικές.
  • Παντού σε κάθε τόπο δουλειάς να εκλεγούν ελεύθερα ενωτικές Επιτροπές Εργατικής Συμμαχίας που θα λογοδοτούν απευθείας στις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζόμενων και των ανέργων,
  • Όπως και στη Χαλυβουργία, η διεύθυνση του εργατικού αγώνα πρέπει να περάσει πλέον στα χέρια των ίδιων των αγωνιζόμενων εργατών.
  • ΟΧΙ άλλες στημένες απεργίες και ξεχωριστές συγκεντρώσεις που αποβλέπουν στην εκτόνωση της εργατικής οργής, στην καλλιέργεια σύγχυσης και στον αποπροσανατολισμό.
  • ΟΧΙ άλλους πισώπλατους συναινετικούς διάλογους με τους εκπροσώπους της ανάλγητης κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας. Στην ληστρική επίθεση του κεφαλαίου μια μονάχα απάντηση υπάρχει: η οργανωμένη δυναμική εργατική αντεπίθεση, όπως το δείχνει ο αγώνας τω εργατών της Χαλυβουργίας.

1812/2011
Η Συντακτική Επιτροπή της
«Έργατικής Δημοκρατίας»


Όπως έγραψε το περιοδικό «Ε» (Τεύχος 1076/11/12/2011) της «Ελευθεροτυπίας», ένας από τους απεργούς της Χαλυβουργίας, δήλωσε:

«Για μας η απόλυση ήταν αιτία πολέμου. Και σ΄ αυτόν απαντάς μόνο με αλληλεγγύη. Το πρώτο που σκέ-φτηκα ήταν τα παιδιά μου. Και μετά την τάξη μου. Αν περνούσε το πλάνο του Μάνεση σε μας, θα εφαρμοζόνταν σε όλα τα εργοστάσια της περιοχής. Τέτοια προδοσία δεν θα την επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου. – Νάσος Παυλάκης»

Έτσι απαντάνε οι αληθινοί αγωνιστές εργάτες.


 


 

 

Σχετικά άρθρα