Νέο χτύπημα από του νεοναζί της “Χρυσής Αυγής”

Το νέο χτύπημα των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής»

σε βάρος εργατών μεταναστών

και η Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

Όπως δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες της 4/10/2012, δέκα μέλη ή οπαδοί της «Χρυσής Αυγής», στο Λαύριο, ξεπηδώντας από ένα αυτοκίνητο – βαν με καλυμμένους αριθμούς κυκλοφορίας και κρατώντας λοστούς, ξυλοκόπησαν μετανάστες οι οποίοι εργάζονται σε πρατήριο καυσίμων στην Νεάπολη. Το ένα από τα θύματα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα.
Σχετικά με το γεγονός εξέδωσε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου (την οποία παραθέτουμε στην συνέχεια).
Ήταν η πολλοστή επίθεση της «Χρυσής Αυγής» και οπωσδήποτε όχι η τελευταία. Όπως σωστά επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, «σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες αύριο θα χτυπάνε τους έλληνες…».
Μόνο που το φασιστικό φίδι που μεγαλώνει, δεν αντιμετωπίζεται απλά και μόνο με το «να πάρουν θέση» τα σωματεία, που ζητάει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου. Η αναπτυσσόμενη εγκληματική δραστηριότητα των φασιστικών ανδρεικέλων δεν ανακόπτεται με ανακοινώσεις μόνο.

Απαιτεί την συγκρότηση κοινών εργατικών επιτροπών δράσης από τα σωματεία που ενεργά και δραστικά θα αντιμετωπίζουν και θα τσακίζουν κάθε αναπτυσσόμενη φασιστική δραστηριότητα. Επιβάλλει, για τον σκοπό αυτό, την άμεση ενιαιομετωπική και συντονισμένη δράση όλων των συνδικαλιστικών αλλά και πολιτικών οργανώσεων του εργατικού κινήματος.

Διαβάστε την Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

 


 

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου

«Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταδικάζει την άνανδρη δολοφονική επίθεση σε συναδέλφους μας από μέλη της “Χρυσής Αυγής”.
Αυτοί είναι οι χρυσαυγίτες, εγκληματίες, άνθρωποι της εργοδοσίας, δειλοί, που χτυπάνε ανυπεράσπιστους μετανάστες. Αυτοί είναι που επώαζαν, χρόνια τώρα, στο χώρο του υποκόσμου και εμφανίζονται σήμερα ως δολοφόνοι με την ανοχή του αστικού κράτους.
Σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες, αύριο θα χτυπάνε τους Έλληνες, γιατί αυτή είναι η φύση των φασιστών, η βία πάνω στους εργάτες για τη συνέχιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων, στο όνομα της καθαρότητας της φυλής.
Ευθύνες βαραίνουν και την αστυνομία, που ενώ έγινε μια δολοφονική επίθεση από συμμορία, με αυτοκίνητο με καλυμμένες πινακίδες, δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να συγκεντρώσει τα στοιχεία από το σημείο του συμβάντος, όταν για να φύγει ένα αυτοκίνητο από το Λαύριο υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι και θα μπορούσε κάλλιστα να τους μπλοκάρει και να κάνει τουλάχιστον την προσπάθεια να βρει τους υπεύθυνους της δολοφονικής επίθεσης.
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Λαυρεωτικής να πάρουν θέση απέναντι στους φασίστες και να τους καταδικάσουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, να απομονωθούν από παντού, να εξαφανιστούν.
Τα ΜΑΤ, χτες, χτύπαγαν τους εργάτες των ναυπηγείων, σήμερα οι χρυσαυγίτες τους μετανάστες, ιδού τα δύο άκρα, από τη μια το κεφάλαιο με τους μηχανισμούς του, το αστικό κράτος, το παρακράτος, τους χρυσαυγίτες και από την άλλη οι εργάτες, οι μετανάστες, τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την αντιλαϊκή λαίλαπα»

Η Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου ανατυπώθηκε απο το block “papaioannou.wordpress.com”

Σχετικά άρθρα