Καπιταλισμός και πρόοδος δεν συμβαδίζουν

Καπιταλισμός και πρόοδος δεν συμβαδίζουν

… η παγκόσμια ιστορία της πάλης των τάξεων έχει προ πολλού αποδείξει ότι στο πλαίσιο του καπιταλισμού καμιά κοινωνική πρόοδος δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να υπάρξει. Μοναδική πρόοδος, αληθινή, είναι ο ταξικός εργατικός αγώνας για την ανατροπή της σάπιας κεφαλαιοκρατικής εξουσίας και για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και της σοβιετικής εργατικής δημοκρατίας!…

Διαβάστε την Συνέχεια…


Καπιταλισμός και πρόοδος δεν συμβαδίζουν

Πολύς λόγος γίνεται αυτόν τον καιρό και ζωηρή κίνηση αναπτύσσεται στους κύκλους της λεγόμενης ευρύτερης Κεντροαριστεράς, με σκοπό την «ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων» (όπως λέγονται) και τον σχηματισμό μιας μεγάλης «προοδευτικής πολιτικής παράταξης» ή «ενός προοδευτικού πόλου», με κεντρικό κορμό το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη συντήρηση και την ακροδεξιά!

Από που όμως προκύπτει η προοδευτικότητα όλων αυτών των απειράριθμων αποχρώσεων και υποδιαιρέσεων της χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας και του πολυπρόσωπου ρεφορμισμού (ανανεωτική ή δημοκρατική ή ριζοσπαστική αριστερά, κλπ, κλπ);  Όπως γράφουν, επιδίωξή τους είναι «η ανασυγκρότηση ενός πόλου προοδευτικής διακυβέρνησης», με πρότυπο την κυβερνητική σύμπραξη των συντρόφων του στην Ισπανία και την Πορτογαλία! Επιδιώκουν δηλαδή ν’ αναλάβουν κι’ αυτοί να διαχειριστούν την καπιταλιστική εξουσία! Να υπηρετήσουν ξανά και να ξελασπώσουν τον καπιταλισμό, στις δύσκολες μέρες της κρίσης που τον δέρνει. Με άλλα λόγια, να αναστηλώσουν θέλουν  το ετοιμόρροπο κεφαλαιοκρατικό σύστημα της εκμετάλλευσης! Κι’ αυτό το ονομάζουν πρόοδο και δημοκρατία, οι φωστήρες της πολύχρωμης ρεφορμιστικής αριστεράς, παλαιάς και νέας!

Αλλά, η παγκόσμια ιστορία της πάλης των τάξεων έχει προ πολλού αποδείξει ότι στο πλαίσιο του καπιταλισμού καμιά κοινωνική πρόοδος δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να υπάρξει. Μοναδική πρόοδος, αληθινή, είναι ο ταξικός εργατικός αγώνας για την ανατροπή της σάπιας κεφαλαιοκρατικής εξουσίας και για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού και της σοβιετικής εργατικής δημοκρατίας!

Η αστική δημοκρατία είναι πια φανερή απάτη, είναι η δημοκρατία μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών κηφήνων και συγκαλυμμένη μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, πάνω στον εκμεταλλευόμενο λαό. Αυτή την ψεύτικη δημοκρατία υπηρετούν οι «προοδευτικοί» τσαρλατάνοι της ρεφορμιστικής μικροαστικής δημοκρατίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για επέλαση της απροκάλυπτης δικτατορίας του κεφαλαίου και του φασισμού.

Αναδημοσιεύεται απο την Ειδική Έκδοση Νο 15 της “Εργατικής Δημοκρατίας”

Σχετικά άρθρα