Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ


Ο δεύτερος γιαπωνέζικος πυρηνικός Αρμαγεδώνας

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΥΛΟΓΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΥΡΔΗΣ

… «Μα το πιο όμορφο απ’ όλα είναι η μετάδοση της παπικής ευλογίας από το ραδιόφωνο! Και τι μπορούσε να είναι πιο παράλογο και αποκρουστικό από την ένωση της περήφανης τεχνολογίας με τις μαγείες του Ρωμαίου αρχιδρυΐδη. Πραγματικά, η νοημοσύνη της ανθρωπότητας κυλιέται μέσα στις ίδιες ακαθαρσίες της».
Λ.Τρότσκι: «Ημερολόγιο της Εξορίας», 1935, «Διαλεχτά κείμενα», Αθήνα 1959, σελίδες 105-106

Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα θύμα της επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, όταν αυτή η πρόοδος είναι στα χέρια εγκληματικών σκοπών στην υπηρεσία αντικοινωνικών και αντιανθρωπιστικών συμφερόντων.

Τον Αύγουστο του 1945 και ενώ ο δεύτερος παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός πόλεμος έχει κριθεί, η Ιαπωνία δέχεται τις αμερικάνικες εγκληματικές πυρηνικές επιθέσεις στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, αμέτρητους τραυματίες και μακροχρόνιες φρικτές συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού που διαρκούνε ακόμα, όπως και ασύλληπτες καταστροφικές υλικές συνέπειες στις πληγείσες πόλεις και στο φυσικό περιβάλλον.

Παρ’ όλα αυτά, ο γιαπωνέζικος καπιταλισμός, που έχει αξιοποιήσει στο έπακρο την «εργασιομανία», την  πειθαρχία και την διάθεση υποταγής, που φημίζονται ως τα «έμφυτα χαρίσματα» αυτού του λαού, για να επιβεβαιώσει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, πως το μόνο κριτήριο και κίνητρο του είναι το κέρδος, γέμισε την πιο σεισμοπαθή χώρα του κόσμου με ολόκληρο δίχτυ από πυρηνικά εργοστάσια, 17 τον αριθμό με 55 αντιδραστήρες, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες του εγχειρήματός του.

Έτσι με το μεγαλύτερο σεισμό στην ιστορία της χώρας τις 11ης 3ου 2011 και το επακολούθησαν τσουνάμι, είχαμε εκρήξεις σε πυρηνικούς σταθμούς, με το θάνατο ενός τεχνικού, ένδεκα τραυματίες, διαρροή ραδιενέργειας και εκκένωση των γύρω περιοχών. Οι Εταιρείες αυτών των πυρηνικών σταθμών, που οι ανακοινώσεις τους αντιφάσκουν με αυτές της ιαπωνικής κυβέρνησης, χρησιμοποιούνε σ’ αυτούς τους σταθμούς ένα ιδιαίτερα τοξικό καύσιμο, μείγμα οξειδίων, που αποτελείται από ουράνιο και πλουτώνιο, που προέρχονται από ανακυκλωμένα πυρηνικά απόβλητα και είναι πολύ πιο αντιδραστικό από τα κλασικά καύσιμα.
Το πλουτώνιο δεν υπάρχει ελεύθερο στη φύση. Είναι πολύ τοξικό χημικό δηλητήριο και αρκεί να εισπνεύσει κάποιος ένα μόνο μόριό του για να πάθει καρκίνο.

Όταν λοιπόν ο καπιταλισμός έχει καλύψει αυτή τη μαρτυρική νησιωτική χώρα – πρώτο θύμα της ατομικής ενέργειας – με ολόκληρο δίχτυ τέτοιων εργοστασίων, όταν μάλιστα μετά τον φονικό σεισμό των 9 ρίχτερ και το φονικότερο τσουνάμι, οι ακτές της ανυψώθηκαν από τη μία πλευρά 2,5 μέτρα και ενεργοποιήθηκε παλιό ηφαίστειο που εκτοξεύει πέτρες, λάβα και στάχτη σε ύψος 4 χιλιάδων μέτρων, σκεφτείτε τι μέλλον περιμένει τους εργαζόμενους και το λαό της Ιαπωνίας και ολόκληρου του πλανήτη, κάτω από αυτό το βάρβαρο σύστημα, που μπροστά στο κέρδος το αφήνουν αδιάφορο οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι και οι μεγαλύτερες καταστροφές της ανθρωπότητας.

Ρώσος πυρηνικός επιστήμονας, κατηγόρησε τους Γιαπωνέζους «πυρηνάρχες» αυτών των εταιρειών, πως επέδειξαν την μεγαλύτερη απληστία μη αφήνοντας ανεκμετάλλευτο ούτε εκατοστό από το έδαφος πάνω στο οποίο βρίσκονται αυτά τα εργοστάσια.

Η επιστήμη, η τεχνική, η τεχνολογία, θα λειτουργήσουνε πραγματικά υπέρ του ανθρώπου, όταν σκοπός της παραγωγής γίνει η κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων και όχι ο παγωμένος αέρας του κέρδους.

14.03.2011    Βαγγέλης Σακκάτος

Υ.Γ.: Ήδη στο Τόκιο, πόλη με 40 εκατομμύρια κατοίκους, υπάρχει πρόβλημα στο νερό, που περιέχει διπλάσια ποσότητα ραδιενέργειας από την επιτρεπόμενη και δεν θα πρέπει να καταναλώνεται ως πόσιμα, κυρίως από τα παιδιά, όπως και στα λαχανικά.
Οι προσπάθειες διόρθωσης των βλαβών στους αντιδραστήρες που χτύπησε το τσουνάμι, ήταν αναποτελεσματικές και η κατάσταση κάθε μέρα χειροτερεύει.

24.3.2011                                                                                                                Β.Σ.

Σχετικά άρθρα