ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 64 ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Εργαζομένων Ν.Σκαραμαγκά

 

Στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά υπάρχει φόβος, αναταραχή και έντονος προβληματισμός. Η ανακοίνωση (11/11/2011 Νο 64) της Κίνησης ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που δημοσιεύουμε στη συνέχεια, μας δίνει μια γεύση για τις ζυμώσεις που συντελούνται και τις συζητήσεις που γίνονται μέσα στη μεγάλη αυτή Ναυπηγική μονάδα που έχει οδηγηθεί σε μαρασμό και κινδυνεύει να διαλυθεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΝο 64  ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΝΕΟ  ΚΙΝΗΜΑ  ΑΛΛΑΓΗΣ
Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο μαρασμός και η αβεβαιότητα που κυριαρχούν από καιρό στο Ναυπηγείο μας και σε ολόκληρη τη Ναυπηγική Βιομηχανία μας! Ο φόβος μεγαλύτερης συρρίκνωσης και απολύσεων! Η καθήλωση των μεροκαμάτων και των μισθών, ενώ τα χαράτσια πέφτουν σύννεφο! Η άρνηση υπογραφής νέας συλλογικής Σύμβασης Εργασίας! Η ωμή καταπάτηση των κατακτημένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας! Και ιδιαίτερα, το καυτό πρόβλημα των 160 συναδέλφων που επί δυόμισι χρόνια στερούνται το μεροκάματο!! Όλα αυτά τα προβλήματα, που μας κρατάνε όλους μας σε συνεχή αγωνία, είναι προβλήματα που απορρέουν από την οικονομική, την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα μας. Kλαδικά προβλήματα ζωτικά, αλλά στενά συνυφασμένα με το σύνολο των κοινωνικό – πολιτικών εξελίξεων και άμεσα εξαρτημένα από την έκβαση των αγώνων ολόκληρης της εργατικής τάξης, ενάντια στη ληστρική αντεργατική επίθεση! Είναι, δηλαδή, προβλήματα ενός κομβικού βιομηχανικού κλάδου, που αφορούν ασφαλώς και πρέπει να απασχολούν αδιάκοπα ολόκληρο το ορ-γανωμένο εργατικό μας κίνημα. Και πρώτα από όλους την Γ.Σ.Ε.Ε. και την Ομοσπονδία μας, την ΠΟΕΜ! Κι όχι μονάχα το Σωματείο μας!!  
Είναι γι’ αυτό ανάγκη επιτακτική να κατανοήσουμε όλοι μας σωστά τα σημαντικά γεγονότα της σκληρής τα-ξικής πάλης που ξετυλίγεται σε όλη τη χώρα αυτόν τον καιρό! Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καθορίσουμε τι πρέπει να κάνουμε, ως άτομα και ως Σωματείο, μαζί με τη Γ.Σ.Ε.Ε. και την ΠΟΕΜ. Αφού είναι πλέον ολοφάνερο ότι η παθητική αναμονή και η μοιρολατρία χειροτερεύει διαρκώς την κατάσταση όλων μας!! Και οδηγεί σε ακόμα χειρότερες μέρες το σύνολο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας μας και τους εργαζόμενους σ’ αυτήν.

Από τα μέσα του Οκτώβρη, ζήσαμε και ζούμε γεγονότα αποφασιστικής σημασίας. Η απεργιακή μαχητική κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων, στις 19 και 20 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα, δεν ταρακούνησε μόνο την ετοιμόρροπη ψευτοσοσιαλιστική κυβέρνηση του δημαγωγού  Γ. Παπανδρέου! Αλλά κατατρόμαξε και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα της ντόπιας και της ξένης κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας! Έγραψε μία νέα σελίδα αιματηρής αναμέτρησης με τις δυνάμεις της αντίδρασης. Και σημάδεψε βαθειά την πορεία των κοινωνικό – πολιτικών εξελίξεων, στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη!!
Ιδιαίτερα, το μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο όλων μαζί των εργατικών παρατάξεων, έξω από την ανυπόληπτη Βουλή, ανέδειξε, με τον πιο πειστικό τρόπο, την τεράστια και καθοριστική δύναμη που αντιπροσωπεύει η εργατική τάξη, όταν έχει ενωμένες τις δυνάμεις της. Και απέδειξε βέβαια τη θέλησή της να ηγηθεί στον αγώνα για την ακύρωση των αντιδραστικών επιδιώξεων του παρηκμασμένου και αδηφάγου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου!
Έγινε έτσι ακόμα πιο φανερή η δυνατότητα που έχει το εργατικό μας κίνημα, να αποκρούσει και να ανατρέψει την αδιέξοδη, χρεοκοπημένη, αντικοινωνική, πολιτική των ανδρεικέλων της ολιγαρχικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ. Αρκεί, δηλαδή, να ενώσει όλες τις δυνάμεις του, το κίνημα της εργατικής τάξης, πάνω σ’ ένα Σχέδιο Προγραμματισμένης Ανεξάρτητης Ταξικής Πάλης. Για την εργατική διέξοδο από το αδιέξοδο και την κρίση του σαπισμένου καπιταλισμού. Για την κοινωνικοποίηση των μέσων της παραγωγής και την σοσιαλιστική αναδιοργάνωση της κοινωνίας!

Αντιμέτωπη μ’ αυτή τη συγκλονιστική εργατική κινητοποίηση, η κυβέρνηση των ανδρεικέλων, έντρομη, αποτόλμησε ν’ αντιδράσει δυναμικά. Κινητοποίησε όλους τους μηχανισμούς της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, για να ανακόψει την απειλητική πλημμυρίδα των εξαγριωμένων εργατών και ανέργων. Και εξαπόλυσε μια λυσσασμένη δολοφονική επίθεση. Με την οποία έβαψε τα χέρια της στο αίμα δεκάδων τραυματιών αγωνιστών και ενός νεκρού εργάτη μαχητή, ανέργου οικοδόμου, και γνωστού κομμουνιστή. Έσκαψε όμως έτσι το λάκκο της, διογκώνοντας απότομα την συσσωρευμένη οργή του εκμεταλλευόμενου λαού και της νεολαίας. Οργή και μίσος που εκφράστηκαν παραστατικά στις εκδηλώσεις της 28ης του Οκτώβρη και προκάλεσαν τελικά τις πανικόβλητες κινήσεις του εύκαμπτου Πρωθυπουργού και την κατάρρευση της κυβέρνησης των ψευτοσοσιαλιστών.
Το συγκλονισμένο πολιτικό οικοδόμημα της κεφαλαιοκρατικής εξουσίας, βυθίστηκε έτσι σ’ ένα αδιέξοδο χωρίς προηγούμενο. Και οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων της καπιταλιστικής χρεωκοπίας, επιχειρούν τώρα την συγκρότηση μιας κυβέρνησης ανοιχτής συμμαχίας όλων των δυνάμεων της ντόπιας και της ξένης κεφαλαιοκρατικής αντίδρασης. Με κεντρικό στόχο την κατεδάφιση κάθε κατάκτησης του εργατικού κινήματος, για ακόμα πιο άγριο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης και όλων των εκμεταλλευόμενων. Όπως πάντα, στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας» οι ντόπιοι και οι ξένοι εκμεταλλευτές, συγκροτούν φανερά το Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο τους, ενάντια στους εκμεταλλευόμενους, για να σώσουν την εξουσία τους και να συνεχίσουν το ξεζούμισμα της κοινωνίας. Καμιά αμφιβολία δεν μπορεί να υπάρχει πια. Όλα δείχνουν καθαρά ότι έχουμε μπει σε πορεία αδίσταχτης καταπίεσης, ανελέητης εκμετάλλευσης και σκληρής ταξικής αναμέτρησης. Ο σαπισμένος καπιταλισμός δεν μπορεί πια να επιβιώσει παρά μόνο με το στραγγάλισμα των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Απέναντι σ’ αυτή την ωμή καπιταλιστική πραγματικότητα. Μπροστά στο Ενιαίο Μέτωπο της καπιταλιστικής αντίδρασης. Ενάντια στην ταξική Συμμαχία των κομμάτων του κεφαλαίου. Συμμαχία απροκάλυπτη αντεργατική, που προμηνύει μεγαλύτερη εκμετάλλευση, περισσότερη ανεργία, πείνα, δυστυχία και αστυνομική βαρβαρότητα. Το εργατικό μας κίνημα, η Γ.Σ.Ε.Ε., η ΑΔΕΔΥ και όλες οι παρατάξεις, οι οργανώσεις και τα κόμματα που μιλάνε στο όνομα της εργατικής τάξης, έχουν μια και μόνη επιλογή: ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ. Χωρίς καμία καθυστέρηση να συμφωνήσουν και να συγκαλέσουν ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, με αντιπροσώπους άμεσα εκλεγμένους από ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, αναλογικά απ’ όλες τις τάσεις! Ένα συνέδριο ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Που να επεξεργαστεί το αναγκαίο Σχέδιο Προγραμματισμένης Ανεξάρτητης ενωτικής δράσης όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης, ενάντια στη λυσσασμένη επίθεση του συνασπισμένου κεφαλαίου! Ένα Σχέδιο ασίγαστης και ασυμφιλίωτης ταξικής πάλης, με προοπτική την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και την εγκαθίδρυση κυβέρνησης ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, με σοσιαλιστικό πρόγραμμα. Καμιά άλλη διέξοδο δεν υπάρχει, για να βγει η κοινωνία από το αδιέξοδο, την κρίση και την βαρβαρότητα του σαπισμένου καπιταλισμού.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, το Σωματείο μας, η ΤΡΙΑΙΝΑ, και όλες οι παρατάξεις του, δεν θα μπορέσουν να δώσουν οποιαδήποτε λύση στα συσσωρευμένα σοβαρά προβλήματά μας, αν συνεχίσουν την ως τώρα στείρα φραστική αντιπαράθεση, την καρτερικότητα και την απραξία! Το Ναυπηγείο και η Ναυπηγική Βιομηχανία, θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο, όσο θα ελέγχονται από τα αρπαχτικά του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου! Ολόκληρη η ως τώρα πορεία αυτό ακριβώς μας δείχνει!
Είναι επομένως ανάγκη να παλέψουμε για να αλλάξει ρότα το Σωματείο μας. Για να ακολουθήσει το δρόμο της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και της ταξικής πάλης, με στόχο την  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ολόκληρης της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και με πλήρη ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, ως μοναδική εγγύηση ενάντια στα λαμόγια, τις μίζες και τις ρεμούλες! Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να απαιτήσουμε από την ΠΟΕΜ και την Γ.Σ.Ε.Ε. να αναλάβουν όλες τις υποχρεώσεις τους. Η ενοποίηση και η ανόρθωση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας μας είναι πρόβλημα ολόκληρου του εργατικού κινήματος και όχι μόνο του Σωματείου μας! Είναι όμως δική μας ευθύνη, είναι υποχρέωση του κάθε ενός μας και του Σωματείου μας, να πρωτοστατήσουμε για να διαμορφωθεί ένα Σχέδιο Κοινής Δράσης όλων των εργαζόμενων στη Ναυπηγική Βιομηχανία, με την στήριξη της ΠΟΕΜ και της Γ.Σ.Ε.Ε. Ένα Σχέδιο που πρέπει να βγει μέσα από το Πανεργατικό Συνέδριο, στο πλαίσιο συγκρότησης της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ενάντια στη λιτότητα και όλες τις αντιδραστικές επιλογές του κεφαλαίου!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ!
Στις 31/10/2011,υποχρεωθήκαμε να κυκλοφορήσουμε ένα κείμενο με τον τίτλο: «Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ Β. ΤΣΙΜΠΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.» Με το κείμενο αυτό στιγματίσαμε όλες τις εργατοπατερίστικες αυθαιρεσίες, τα ψέματα και τις διασπαστικές ενέργειες αυτού του συναδέλφου. Ελπίζοντας να ντραπεί και να μην συνεχίσει την διαλυτική του δράση και την ψευδολογία του! Όμως αυτός συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός, στον κατηφορικό δρόμο που έχει πάρει! Χωρίς καμία συναίσθηση ευθύνης, επιμένει στις πρακτικές του λασποπόλεμου, για να συντηρήσει το διασπαστικό παράκεντρο που σκάρωσε. Αρνούμαστε να ασχοληθούμε περισσότερο μαζί του. Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε. Και ο νοών νοήτω! Καλούμε μόνο όλους τους συναδέλφους του Τροχαίου Υλικού να πούνε όχι στη διάσπαση και να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας. Τα παράκεντρα εξασθενίζουν τον αγώνα ενάντια στις λαθεμένες πρακτικές που ακολουθεί η πλειοψηφία της Διοίκησής μας.

Αγωνιστικά
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΝΕΟ  ΚΙΝΗΜΑ  ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Ενημέρωση:    http://nka-naypigeiaskaramagka.blogspot.com/
Επικοινωνία:     e-mail:    idritikameli_nka@hotmail.gr 

Σχετικά άρθρα