ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ποιες πρέπει να είναι οι βασικές

προγραμματικές κατευθυντήριες γραμμές μιας

πραγματικής Κυβέρνησης της Αριστεράς.


  • Πραγματική κυβέρνηση της αριστεράς και αληθινή λαϊκή εξουσία, είναι μόνο η κυβέρνηση εργατών και φτωχών αγροτών, η κυβέρνηση των Εργατικών και Αγροτικών Συμβουλίων, με πρόγραμμα σοσιαλιστικής κατεδάφισης του σαπισμένου καπιταλισμού!
  • Τα ληστρικά μνημόνια δεν διορθώνονται, ούτε και καταργούνται με διαπραγματεύσεις και παζάρια. Παστρικές κουβέντες: δεν δεχόμαστε κανένα μνημόνιο και καμιά τοκογλυφική σύμβαση!
  • Άμεση μονομερή διαγραφή του χρέους, μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε!
  • Έξω από την ψευδεπίγραφη «Ευρωπαϊκή Ένωση» της ληστρικής ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας με αδιάκοπο αγώνα για τον σοσιαλισμό!
  • Ενιαίο Μέτωπο Ταξικής Συμμαχίας και Πάλης με τους εργάτες και τους λαούς όλης της Ευρώπης, στην προοπτική των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της ευρωπαϊκής Ηπείρου!
  • Η οικονομική κρίση δεν είναι κρίση του «νεοφιλελεύθερου» μοντέλου. Είναι η αθεράπευτη κρίση του παρακμασμένου παγκόσμιου καπιταλισμού και αντιμετωπίζεται μόνο με έναν τρόπο: με αγώνα ταξικό, επαναστατικό, για την ανατροπή και την κατάργηση του καπιταλιστικού συστήματος, με ανυποχώρητο αγώνα για τον σοσιαλισμό και την εργατική δημοκρατία!
  • Απαλλοτρίωση όλων των τραπεζών και δημιουργία μιας Κεντρικής εθνικοποιημένης Τράπεζας κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων και της κοινωνίας,
  • Κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας στα κοινωνικά μέσα παραγωγής. Άμεση κοινωνικοποίησή τους κάτω από αληθινό εργατικό έλεγχο και διεύθυνση εργατική, σύμφωνα με ένα κεντρικό σοσιαλιστικό σχεδιασμό της παραγωγής και της οικονομίας ολόκληρης!

Να ποιες πρέπει να είναι οι βασικές προγραμματικές κατευθυντήριες γραμμές μιας πραγματικής κυβέρνησης της Αριστεράς. Μιας κυβέρνησης της οποίας τα ηγετικά στελέχη θα έχουν ξεκάθαρο στο κεφάλι τους ότι ο απάνθρωπος ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, ούτε και εκδημοκρατίζεται. Γι΄ αυτό και δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα οι όποιες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τους αγύρτες εκπροσώπους του.
Τέλος, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι, για μια κυβέρνηση σαν κι αυτήν, μια κυβέρνηση Εργατικών και Αγροτικών Συμβουλίων, με επαναστατικό σοσιαλιστικό πρόγραμμα, θα πάλευε το ΚΚΕ, αν στη θέση της σταλινικής ηγεσίας του ήταν μια άλλη λενινική μπολσεβίκικη ηγεσία, μια αληθινή κομμουνιστική ηγεσία.

Σχετικά άρθρα