Αστικός τρόμος για τις ιδέες του Λένιν

Αστικός τρόμος για τις ιδέες του Λένιν

Συκοφαντικά επιχειρούν να  ταυτίσουν τον μπολσεβικισμό

με τον σταλινισμό

Πρόσφατα, στις 18/1/2014, στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στην στήλη του  Θ. Γιαλκέτση, (σελίδα 63) δημοσιεύτηκε ένα κείμενο κάποιου ιταλού Μάσιμου Σαλβαντόρι, με τίτλο “Επιστροφή στον Λένιν;”. Ο κύριος αυτός,  χωρίς να μπορεί να κρύψει τον τρόμο του για τις ιδέες του Λένιν, με το άρθρο του αυτό  επιχειρεί να κατασυκοφαντήσει  τον μπολσεβικισμό,  παρουσιάζοντάς τον ως τον βασικό υπαίτιο της γέννησης του απολυταρχικού σταλινισμού και των εγκλημάτων του…

Διαβάστε την Συνέχεια…

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την μπροσούρα “Σταλινισμός και Μπολσεβικισμός” του Λ. Τρότσκι, που από το 1937 που γράφτηκε, δίνει αποστωμοτική απάντηση, από την πλευρά του επαναστατικού μαρξισμού, σε όλες τις ανιστόρητες αστικές μωρολογίες, που για δεκαετίες πανομοιότυπα επαναλαμβάνονται.

 


Αστικός τρόμος για τις ιδέες του Λένιν

Συκοφαντικά επιχειρούν να  ταυτίσουν τον μπολσεβικισμό με τον σταλινισμό

 

Πρόσφατα, στις 18/1/2014, στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στην στήλη του  Θ. Γιαλκέτση, (σελίδα 63) δημοσιεύτηκε ένα κείμενο κάποιου ιταλού Μάσιμου Σαλβαντόρι, με τίτλο “Επιστροφή στον Λένιν;”. Ο κύριος αυτός,  χωρίς να μπορεί να κρύψει τον τρόμο του για τις ιδέες του Λένιν, με το άρθρο του αυτό  επιχειρεί να κατασυκοφαντήσει  τον μπολσεβικισμό,  παρουσιάζοντάς τον ως τον βασικό υπαίτιο της γέννησης του απολυταρχικού σταλινισμού και των εγκλημάτων του.

Με ανυπόστατους ισχυρισμούς του τύπου “Τα όπλα και τα εργαλεία που δημιούργησε ο Λένιν ήταν εκείνα που κατέστησαν παντοδύναμο τον Στάλιν” και με άλλες παρόμοιες αβάσιμες σοφιστείες και ανιστόρητες μωρολογίες προσπαθεί να αποτρέψει την “επιστροφή στις ιδέες του Λένιν”, διαστρεβλώνοντας το επαναστατικό  περιεχόμενο του μπολσεβικισμού.

Δεν ξέρουμε τι “περγαμηνές” διαθέτει ο εν λόγω κύριος και πόσο βάρος έχουν για να του διατεθεί από την εφημερίδα μια ολόκληρη σελίδα. Εκείνο, όμως, που σίγουρα μαθαίνουμε από το άρθρο του είναι ότι το ενδιαφέρον του εξαντλείται στην διαστρέβλωση των επαναστατικών ιδεών του λενινισμού και του μπολσεβικισμού, χρησιμοποιώντας το έκτρωμα του σταλινισμού και ταυτίζοντάς τον με αυτόν. Ότι διακατέχεται από μεγάλη τρομάρα για τις ιδέες του Λένιν  και ανησυχεί μη τυχόν και επιστρέψουμε σε αυτές και απειληθεί η αστική “δημοκρατία” του κεφαλαίου και το καθεστώς της εκμετάλλευσης.

Οι ίδιες ανησυχίες φαίνεται να βασανίζουν και την “φιλοαριστερή” “εφημερίδα των συνταχτών” και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη στήλη της. Γι’ αυτό, προφανώς, διέθεσαν, στον ανιστόρητο “σοφό” τους, μία ολόκληρη σελίδα για να εκθέσει τις  αντιδραστικές κενολογίες του. Οι οποίες, βέβαια, δεν ακούγονται για πρώτη φορά, αλλά, από την νίκη της Οκτωβριανής επανάστασης μέχρι σήμερα, έχουν χιλιοειπωθεί και αντιγραφεί  από αμέτρητους δουλικούς υπερασπιστές του σάπιου καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, χωρίς κανείς τους να έχει να προσθέσει τίποτα καινούριο.

Η καλύτερη κα  πληρεστερη αποστομοτική απάντηση στο “σοφό” του κ. Γιαλκέτση Θ. και της “εφημερίδας των Συντακτών” αλλά και σε όλους τους ομοίους του που προσπάθησαν και προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να δυσφημήσουν τις ιδέες του λενινισμού και του μπολσεβικισμού -του μαρξισμού της εποχής μας- ταυτίζοντάς τον με το έκτρωμα της σταλινικής απολυταρχίας, έχει δοθεί από τον Λ. Τρότσκι, με τη μπροσούρα που έγραψε, το 1937, με τίτλο “Σταλινισμός και Μπολσεβικισμός”, την οποία δίνουμε ολόκληρη εδώ.

 

Σχετικά άρθρα