Το άγριο πετσόκομμα των συντάξεων και η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων

 

Το άγριο πετσόκομμα των συντάξεων και

η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων

Οι ντελάληδες του κυβερνητικού Μαύρου Μετώπου, με προεξάρχοντα τον γνωστό πρώην εργατοπατέρα και νυν υπουργό Εργασίας, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτρουμάνη, παρουσιάζουν διαρκώς στοιχεία για να δικαιολογήσουν το άγριο πετσόκομμα των συντάξεων. Υποστηρίζοντας ότι τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν!
Δεν λένε όμως τίποτε για τα αμέτρητα τρισεκατομμύρια που έχουν κλέψει, το κράτος και οι τράπεζες, από το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, από το 1950 μέχρι σήμερα. Και για τα άλλα δισεκατομμύρια που έχουν φάει και τρώνε οι εργοδότες, οι οποίοι, εκτός από τις δικές τους εισφορές που δεν πληρώνουν, παρακρατούν και τις κρατήσεις των εργαζομένων!
Ετοιμάζει νέες «αναλογιστικές μελέτες», λέει, ο εργατοπατέρας Γ. Κουτρουμάνης, και ψάχνει εναγώνια να βρει λύσεις για την αποτροπή της κατάρρευσης του ασφαλιστικού. Για την ληστεία, όμως και για τους ληστές των ασφαλιστικών ταμείων, ξεχνάει να πει και να προτείνει οτιδήποτε! Όσο για τις «λύσεις» που «ψάχνει», τα λέει όλα το γεγονός ότι ο ίδιος και τα επιτελεία του υποστηρίζουν με λύσσα την «μείωση του μη μισθολογικού κόστους» για χάρη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Υποστηρίζουν, δηλαδή, την μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που αποτελεί την ταφόπλακα των ασφαλιστικών ταμείων!!
Τι όμως μπορεί να περιμένει κανείς από έναν υπουργό του Μαύρου Μετώπου και έναν πασίγνωστο πατενταρισμένο εργατοπατέρα ψευτοσοσιαλιστή, άρα και συνένοχο της ληστείας των ταμείων των εργαζομένων;
Αλλά το πιο σπουδαίο ερώτημα είναι εκείνο το ερώτημα που αφορά τα εργατικά συνδικάτα, την ΓΣΕΕ και ιδιαίτερα τις παρατάξεις της αριστεράς.
Γιατί, άραγε, οι ηγέτες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, δεν αποφασίζουν να οργανώσουν καμπάνια για την ληστεία που έχει διαπραχθεί στα ασφαλιστικά ταμεία; Και γιατί δεν ξεσηκώνουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για την επιστροφή των κλεμμένων;

Δ. Γιώτης 

Σχετικά άρθρα