Ο Επαναστατικός Μαρξισμός ενάντια στην Ατομική Τρομοκρατία

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΣ

ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Άποψη της Σ.Ε. της Εργατικής Δημοκρατίας σχετικά με τους νέους “απελευθερωτές”, που αυτοτιτλοφορήθηκαν “Κίνημα 12 Φλεβάρη” και την βόμβα που έβαλαν στο Μετρό του Αιγάλεω

Διαβάστε και το  κείμενο του Λ. Τρότσκι για την ατομική τρομοκρατία


 

Διαβάστε και το  κείμενο του Λ. Τρότσκι για την ατομική τρομοκρατία

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΣ

ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

«…Κατά τη γνώμη μας, η ατομική τρομοκρατία είναι απορριπτέα, ακριβώς επειδή υποτιμά το ρόλο των μαζών και τη δική τους συνειδητοποίηση, τις πείθει να αποδεχτούν την ιδέα ότι είναι ανίσχυρες και στρέφει την προσοχή και τις ελπίδες τους σε έναν μεγάλο εκδικητή και απελευθερωτή, ο οποίος κάποια μέρα, θα έρθει και θα εκπληρώσει την αποστολή του»

Λ. Τρότσκι

Η παγκόσμια εμπειρία των ταξικών αγώνων και ο επαναστατικός μαρξισμός, έχουν προ πολλού αποδείξει, με ακαταμάχητο τρόπο, όχι μόνο την χρεοκοπία των μεθόδων της ατομικής τρομοκρατίας, αλλά και τον αντιδραστικό ρόλο που αυτές διαδραματίζουν!
Ωστόσο, οι προδοσίες και οι ήττες του παγκόσμιου προλεταριάτου, από τη μια, και το σάπισμα του παγκόσμιου καπιταλισμού και των «αριστερών» υποστυλωμάτων του, από την άλλη, τροφοδοτούν την μικροαστική απελπισία, το ιδεολογικό χάος και την επαναστατική αδημονία στις γραμμές αηδιασμένων μαχητικών ομάδων του κομματιασμένου κινήματος των εργατολαϊκών μαζών και της νεολαίας. Με αποτέλεσμα, να ξεπροβάλλουν κάθε τόσο κάποια νέα «επαναστατικά κινήματα» που με τις μέθοδες της ατομικής τρομοκρατίας φιλοδοξούν να πετύχουν την απελευθέρωση της κοινωνίας από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!
Η πιο πρόσφατη περίπτωση τέτοιας «απελευθερωτικής» δράσης, είναι ο εμπρηστικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε βαγόνι του Μετρό, στο σταθμό του Αιγάλεω, από μέλη μιας ομάδας που τιτλοφορείται «Κίνημα 12 Φλεβάρη». Κι όπως έγραψαν οι ίδιοι, στο «Κοινωνικό Ανακοινωθέν» που δημοσίευσαν στις 31/3/2012, σε ιστοσελίδα του «αντιεξουσιαστικού χώρου», απευθύνονται «στο αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας που επιδιώκει την ολική ανατροπή, μακριά από μονόδρομους και φετιχισμούς». Αποκαλύπτουν έτσι πόσο μακριά βρίσκονται, οι νέοι αυτοί «απελευθερωτές» από την ολική κοινωνική πραγματικότητα! Μια και είναι βέβαιο ότι κανένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν σκέφτεται και δεν θα σκεφτεί ποτέ στα σοβαρά, ότι πρέπει να κάψουμε το Μετρό, τα τρένα και τα άλλα ΜΜΜ για να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων και για να πετύχουμε την «ολική ανατροπή» του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Οι αντιλήψεις αυτές φανερώνουν ασφαλώς την παιδαριωδία των «απελευθερωτών» της ατομικής τρομοκρατίας, εξηγούν την ενίσχυση της αστυνομικής ασυδοσίας και επιβεβαιώνουν απόλυτα όσα έχουν υποστηρίξει και υποστηρίζουν οι μαρξιστές επαναστάτες σ΄ όλο τον κόσμο.
Η ανατροπή του σαπισμένου καπιταλισμού, σίγουρα δεν θα γίνει με τις μέθοδες της ατομικής τρομοκρατίας, ούτε με την καταστροφή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η παγκόσμια εμπειρία βεβαιώνει ότι η ανατροπή αυτή θα είναι το έργο της μαζικής επαναστατικής δράσης του προλεταριάτου σε κάθε χώρα και παγκόσμια, οργανωμένου και πειθαρχημένου στο αναγκαίο κόμμα της εργατικής πρωτοπορίας, το κόμμα της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Η Σ.Ε. της Εργατικής Δημοκρατίας

Σχετικά άρθρα