Ολοένα και θρασύτεροι οι φασίστες

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΕΡΟΙ

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Δεν περνάει σχεδόν ούτε μια μέρα που να μην γίνεται κάποια καταγγελία για την τρομοκρατική δράση των φασιστικών συμμοριών της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής».
Συνδικαλιστικές οργανώσεις (όπως το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου) και αγωνιστές των κομμάτων της Αριστεράς, γίνονται μάρτυρες δολοφονικών φασιστικών επιθέσεων σε διάφορες πόλεις και συνοικίες και στην προσπάθειά τους να αντιδράσουν γνωστοποιούν και στιγματίζουν τους βάρβαρους ξυλοδαρμούς ανυπεράσπιστων μεταναστών που αγωνίζονται να επιβιώσουν, στην δήθεν δημοκρατική Ελλάδα..
Η καταγγελία της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, που αναδημοσιεύουμε εδώ, δημοσιεύτηκε σήμερα, 10/10/12, στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ», στην σελίδα 21! (Πατήστε εδώ ή στην διπλανή φωτό για να δείτε την καταγγεγλία) Όμως οι συντάκτες της «εφημερίδας της Αριστεράς» περιορίστηκαν μόνο στην δημοσίευση της καταγγελίας! Χωρίς να κάνουν κανένα δικό τους σχόλιο. Πιστεύοντας ίσως ότι εκπλήρωσαν το δημοσιογραφικό τους καθήκον και άρα συνέβαλλαν στον «αντιφασιστικό αγώνα».

Αλλά, γίνεται ολοφάνερο, πιστεύουμε, ότι οι δημοσιογραφικές καταγγελίες και οι παθητικές διαμαρτυρίες, όχι μόνο δεν αποθαρρύνουν και δεν πτοούν τις φασιστικές αυτές συμμορίες και τους προστάτες τους, αλλά, αντίθετα, τους βοηθάνε στην εξάπλωση της τρομοκρατίας και του φόβου, στην παράλυση κάθε αντίστασης…

Διαβάστε την Συνέχεια…

 


 

ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΕΡΟΙ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Δεν περνάει σχεδόν ούτε μια μέρα που να μην γίνεται κάποια καταγγελία για την τρομοκρατική δράση των φασιστικών συμμοριών της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής».
Συνδικαλιστικές οργανώσεις (όπως το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου) και αγωνιστές των κομμάτων της Αριστεράς, γίνονται μάρτυρες δολοφονικών φασιστικών επιθέσεων σε διάφορες πόλεις και συνοικίες και στην προσπάθειά τους να αντιδράσουν γνωστοποιούν και στιγματίζουν τους βάρβαρους ξυλοδαρμούς ανυπεράσπιστων μεταναστών που αγωνίζονται να επιβιώσουν, στην δήθεν δημοκρατική Ελλάδα.
Η καταγγελία της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, που αναδημοσιεύουμε εδώ, δημοσιεύτηκε σήμερα, 10/10/12, στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ», στην σελίδα 21! (Πατήστε εδώ ή στην φωτό για να δείτε την καταγγεγλία) Όμως οι συντάκτες της «εφημερίδας της Αριστεράς» περιορίστηκαν μόνο στην δημοσίευση της καταγγελίας! Χωρίς να κάνουν κανένα δικό τους σχόλιο. Πιστεύοντας ίσως ότι εκπλήρωσαν το δημοσιογραφικό τους καθήκον και άρα συνέβαλλαν στον «αντιφασιστικό αγώνα».
Ωστόσο, η καταγγελία αυτή, περισσότερο από τις άλλες καταγγελίες και διαμαρτυρίες που έχουν γίνει ως τώρα,(μέρος των οποίων, μπορείτε να βρε’ιτε και στην σελίδα 29 της “ΑΥΓΗΣ”, 9/10/2012)  αποδεικνύει με τον πιο καθαρό τρόπο, ότι μέρα με την μέρα, το θράσος και η δολοφονική μανία τω φασιστικών συμμοριών μεγαλώνει και απλώνεται! Όπως επίσης αποδεικνύει η καταγγελία αυτή, το ίδιο ξεκάθαρα, ότι τα θρασίμια του ναζιστικού ρατσισμού δρουν με την ανοχή, την ενθάρρυνση και την απροκάλυπτη προστασία μιας μεγάλης μερίδας της «δημοκρατικής» αστυνομίας, αν όχι του συνόλου της!
Γίνεται έτσι ολοφάνερο, πιστεύουμε, ότι οι δημοσιογραφικές καταγγελίες και οι παθητικές διαμαρτυρίες, όχι μόνο δεν αποθαρρύνουν και δεν πτοούν τις φασιστικές αυτές συμμορίες και τους προστάτες τους, αλλά, αντίθετα, τους βοηθάνε στην εξάπλωση της τρομοκρατίας και του φόβου, στην παράλυση κάθε αντίστασης.
Με άλλα λόγια, μόνες οι καταγγελίες φανερά ρίχνουν νερό στο μύλο των φασιστικών συμμοριών. Μόνες τους οι δημοσιογραφικές καταγγελίες και οι παθητικές διαμαρτυρίες, τα κλαψουρίσματα δηλαδή, δεν είναι αγώνας αντιφασιστικός. Είναι κούφια λόγια που καλλιεργούν τον φόβο που εξυπηρετούν τους εκφοβιστικούς σκοπούς των φασιστών.
Οι καταγγελίες που οπωσδήποτε πρέπει να γίνονται, πρέπει να συνοδεύονται ταυτόχρονα, σε κάθε περίπτωση, με οργανωμένη αντιφασιστική, ταξική δράση των εργατών, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών μαζών.
Άμεσα τώρα, όλες οι οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, τα εργατικά συνδικάτα και τα κόμματα τής Αριστεράς, πρέπει να συνεργαστούν και να οργανώσουν μια πλατειά καμπάνια ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον σαπισμένο καπιταλισμό.
Και μαζί με τους μετανάστες να οργανώσουν παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε συνοικία, σε κάθε πανεπιστήμιο και σε κάθε σχολή, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΛΗΣ για το μαχητικό τσάκισμα κάθε φασιστικής και ρατσιστικής επίθεσης.
Αυτός είναι ο μόνος αληθινό αντιφασιστικός αγώνας, ο μόνος τρόπος για να καθαρίσουμε τον τόπο από τη φασιστική πανούκλα που γεννάει το σαπισμένο καπιταλιστικό σύστημα. Η κάθε φασιστική συμμορία πρέπει άμεσα να βρίσκει απέναντί της μια μαχητική ομάδα αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της νεολαίας και να παίρνει το κατάλληλο μάθημα.
Οι αυταπάτες που συστηματικά καλλιεργούνται πως είναι τάχα δυνατό να πολεμηθεί ο φασιστικός κίνδυνος από το διαβρωμένο αστικό κράτος και από το κοινοβούλιο στην πραγματικότητα τον ενισχύουν!

Σχετικά άρθρα