ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ (2)

Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ, για να κρατήσουν ανοιχτό το εργοστάσιο, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! Ανατρέποντας τα σχέδια της Κυβέρνησης που θέλει να το παραδώσει σε κάποιους μεγαλοκεφαλαιούχους, η να το διαλύσει, ρίχνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Το μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα την Πέμπτη 28 του Μάρτη έδειξε ότι οι εργάτες της Λάρκο είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να νικήσουν. Και έχουν στο πλευρό τους τον λαό και τη νεολαία όλων των περιοχών που δραστηριοποιείται η βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ.

Μαζί τους άλλωστε έχουν επίσης και σύσσωμη την οργάνωση του Κ.Κ.Ε και της Κ.Ν.Ε που έχουν κινητοποιηθεί με όλες τις δυνάμεις τους. Ο Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου (31/03 και 01/04) δημοσιεύει ανακοίνωση της ηγεσίας του ΚΚΕ, η οποία λέει : «Τα ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα είναι στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ»

Και πλαισιώνει την ανακοίνωση με ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Πιο δυνατοί στην πάλη για δουλειά , καμίνια – μηχανές να ανάψουνε ξανά».

Το αποτέλεσμα της μεγάλης αυτής εργατικής κινητοποίησης, ήταν σχετικά καλό, όπως λένε τα σωματεία των εργατών.    

Η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 του Μάη. «Βγαίνουμε νικητές» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματίου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Π. Πολίτης.

«Δεν πέρασαν οι απολύσεις» «έχουμε 40 ημέρες να φέρουμε τα πάνω κάτω» λένε οι εργάτες.

Αυτό σημαίνει ότι το ΚΚΕ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για την δημιουργία Ενιαίου Εργατικού Μετώπου ταξικής πάλης. Με αφετηρία την πανεργατική απεργία της 17 του Απρίλη να σηκώσει τη σημαία του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου ενάντια στην ακρίβεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις.

Το συλλαλητήριο των εργατών της Λάρκο στις 28 του Μάρτη πρέπει να γίνει το παράδειγμα ταξικής αλληλεγγύης  και δράσης όλων των εργατών. Μόνο με Ενιαίο Μέτωπο ασίγαστης ταξικής πάλης θα φέρουμε τα πάνω κάτω.

Σχετικά άρθρα