Μαύρο στους θεατρίνους του κεφαλαίου

Μαύρο στους θεατρίνους

υπηρέτες του κεφαλαίου


ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Παλιά τους τέχνη κόσκινα. Αδιάντροποι και θρασύτατοι, οι θεατρίνοι ηγέτες των αστικών κομμάτων, οι πολιτικοί υπηρέτες του Ελληνικού και ξένου Κεφαλαίου, οι πράσινοι, οι γαλάζιοι και οι μαύροι ταχυδακτυλουργοί χρεοκόποι, όπως έκαναν πάντοτε, επιχειρούν ξανά να στήσουν νέο σκηνικό εκλογικής εξαπάτησης  του λαού. Να ξαναπάρουν με απάτη την ψήφο του ληστευόμενου λαού, να τον αναγκάσουν να σκύψει το κεφάλι, για να συνεχίσουν να φορτώνουν στις πλάτες του, την κρίση και την χρεοκοπία του σαπισμένου κεφαλαιοκρατικού συστήματος της μισθοδουλείας, της ανεργίας, της πείνας και της βαρβαρότητας! Διαβάστε την Συνέχεια


 

Μαύρο στους θεατρίνους υπηρέτες του κεφαλαίου

ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Παλιά τους τέχνη κόσκινα. Αδιάντροποι και θρασύτατοι, οι θεατρίνοι ηγέτες των αστικών κομμάτων, οι πολιτικοί υπηρέτες του Ελληνικού και ξένου Κεφαλαίου, οι πράσινοι, οι γαλάζιοι και οι μαύροι ταχυδακτυλουργοί χρεοκόποι, όπως έκαναν πάντοτε, επιχειρούν ξανά να στήσουν νέο σκηνικό εκλογικής εξαπάτησης  του λαού. Να ξαναπάρουν με απάτη την ψήφο του ληστευόμενου λαού, να τον αναγκάσουν να σκύψει το κεφάλι, για να συνεχίσουν να φορτώνουν στις πλάτες του, την κρίση και την χρεοκοπία του σαπισμένου κεφαλαιοκρατικού συστήματος της μισθοδουλείας, της ανεργίας, της πείνας και της βαρβαρότητας!
Ας θυμηθούμε τις προεκλογικές εξαγγελίες, τις υποσχέσεις, τα πολύχρωμα και πομπώδη προγράμματα και τις διαβεβαιώσεις, όλων αυτών των παλιάτσων της λεγόμενης “κεντροαριστεράς” παράταξης (ΠΑΣΟΚ) της δήθεν  «κεντροδεξιάς» (Ν.Δ) της «λαϊκής» δεξιάς της «φιλελεύθερης» δεξιάς και της φασίζουσας «πατριωτικής ορθόδοξης» δεξιάς (ΛΑΟΣ) στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και ιδιαίτερα  του 2004 και 2009. Από τις οποίες προέκυψαν οι «αυτοδύναμες» κυβερνήσεις της Καραμανλικής  ΝΔ και του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.               
Mε τις γνωστές φατριαστικές και θεατρινίστικες αντιπαραθέσεις τους, όλοι αυτοί οι στυλοβάτες της κεφαλαιοκρατικής εξουσίας (εξ ονόματος του «ελληνικού έθνους» και της «πατρίδας» πάντα) διακήρυτταν και ορκίζονταν ότι πάσχιζαν «για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού». Για μια Ελλάδα «ισχυρή» «περήφανη» «δημοκρατική» και «ισότιμη», που να εμπνέει σεβασμό στους «εταίρους» της και στους γείτονές της! Για την Ελλάδα της «προόδου» της «ευημερίας» και της «ελευθερίας». Κι’ όλα αυτά βέβαια μέσα στο πλαίσιο της «δήθεν» ενωμένης και δήθεν «δημοκρατικής» Ευρώπης. Μιας Ευρώπης της «ανάπτυξης» των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» της «κοινωνικής δικαιοσύνης» και της «αλληλεγγύης»
Γι’ αυτά τα ιδανικά και τα «οράματα» έλεγαν πως ήταν όλοι τους αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αγωνίζονται ανυποχώρητα, σύμφωνα με τις αρχές του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού τους  
Και για να κάνουν πράξη τα «οράματά» τους αυτά (όπως έλεγαν) για να αποδείξουν την θέληση και την απόφαση τους να. ανοίξουν «νέους ορίζοντες για την χώρα και τον περήφανο λαό της», υπόσχονταν.

  • «την αμείληκτη πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αισχροκέρδιας»!
  • «την δίκαιη κατανομή του «κοινωνικού πλούτου»!
  • «την πράσινη αυτοδύναμη ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας»!
  • «την σύγκληση των χαμηλών ελληνικών μεροκαμάτων και μισθών, με τα ανώτερα Ευρωπαίκά μεροκάματα και μισθούς»!
  • «την εξασφάλιση  βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, με συντάξεις που θα καλύπτουντις πραγματικές ανάγκες της ζωής»!

Και ακόμα μιλούσαν για.

  • «δίκαιο κράτος στην υπηρεσία της κοινωνίας»!
  • «καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας»!
  • «μέτρα ριζικής αντιμετώπισης της ανεργίας»!

Όλα αυτά και άλλα πολλά, το ίδιο ηχηρά, ψεύτικα και ψηφοθηρικά, διαλαλούσαν στις προεκλογικές εξορμήσεις τους (υπόσχονταν, έταζαν και δεσμεύονταν με τα φυλλάδιά τους) όλοι οι ηγέτες των κομμάτων του κεφαλαίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ). Με κορωνίδα το περιλάλητο «λεφτά υπάρχουν». Eκείνο το απατεωνίστικο δημαγωγικό σύνθημα του ψευτοσοσιαλιστή προέδρου του ΠΑΣΟΚ! Ένα σύνθημα που αποκάλυψε, στη συνέχεια όλη την ψευτιά και την ξετσιπωτιά των πολιτικών εκπροσώπων της εκμεταλλεύτριας άρχουσας τάξης. Ένα σύνθημα που άφηνε πονηρά να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ σκόπευε, τάχα, αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση,  να βάλει χέρι στα συσσωρευμένα δισεκατομμύρια της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας, που φυλάγονται στις Ελβετικές και άλλες Τράπεζες! Δισεκατομμύρια, που είναι κλεμμένος ιδρώτας των εργατών και του λαού αυτής εδώ της χώρας, κάτω από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
Από εκλογή σε εκλογή «ανανέωναν» τις λαοπλάνες υποσχέσεις τους. Και την επομένη των εκλογών έκαναν ακριβώς τ’ αντίθετα. Ανακαλύπτοντας κάθε φορά κάποιους απρόβλεπτους κινδύνους και δυσκολίες, ρίχνοντας ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την αντικοινωνική και χρεοκοπημένη πολιτική της λιτότητας για τους πολλούς, (τους εκμεταλλευόμενους) και της ευημερίας, για τους ελάχιστους(τους εκμεταλλευτές κηφήνες) που μόνιμα εφάρμοζαν στην πράξη.
Ώσπου ξέσπασε η νέα μεγάλη μπόρα της αχαλίνωτης οικονομικής κρίσης του παρακμασμένου καπιταλισμού. Κρίσης που χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον αργοπορημένο ελληνικό ιμπεριαλισμό. Και αποκάλυψε όλη την απάτη και την ψευτιά των προεκλογικών υποσχέσεων και των δήθεν αναπτυξιακών προγραμμάτων, όλων χωρίς εξαίρεση των αστικών κομμάτων, αλλά και των «αριστερών» καιροσκοπικών συμπληρωμάτων τους. Ενώ, ταυτόχρονα, η νέα αυτή θύελλα της οικονομικής κρίσης, που σαρώνει την υφήλιο, επιβεβαίωσε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο, τις επιστημονικές αλήθειες του επαναστατικού μαρξισμού, για το σάπισμα του καπιταλισμού, την αδυναμία του να λύσει τα συσσωρευμένα κοινωνικά προβλήματα και την ανάγκη της εργατικής σοσιαλιστικής ανατροπής του!
Αντιμέτωποι με αυτή την πραγματικότητα, όλοι οι υπηρέτες και διαχειριστές της διεφθαρμένης καπιταλιστικής εξουσίας, (με πρωταγωνιστές τους ψευτοσοσιαλιστές και “κεντροαριστερούς” ηγέτες του ΠΑΣΟΚ) επιστράτευσαν όλη την δολιότητα την ψευτιά και την τρομοκρατία της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας για να σκεπάσουν τις βαθύτερες αληθινές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και χρεοκοπίας.
Εγκατέλειψαν («με πόνο ψυχής») τα προεκλογικά παραμύθια της «πράσινης ανάπτυξης» και της «δίκαιης κατανομής του κοινωνικού πλούτου», υιοθέτησαν ανοιχτά τα αντικοινωνικά «νεοφιλελεύθερα» δόγματα της πολυεθνικής ιμπεριαλιστικής ολιγαρχίας και μαζί με τους πειρατές του Δ.Ν.Τ και της Ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας, ποδοπατώντας κάθε έννοια δικαιοσύνης, δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας, ανεμίζοντας τα σκιάχτρα της εθνικής χρεοκοπίας και καταστροφής, πανικόβλητοι βάλθηκαν να σώσουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα από την πλήρη κατάρρευση. Εξαπολύοντας την πιο λυσσασμένη επίθεση κατεδάφισης των καταχτήσεων και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και όλου του εκμεταλλευομένου λαού.
Μα καθώς η απεγνωσμένη αυτή αντιδραστική επιχείρηση σωτηρίας και αναστύλωσης του ετοιμόρροπου καπιταλισμού, συναντούσε την αναπτυσσόμενη αντίσταση των εργατολαϊκών μαζών και όλων των δυνάμεων της κοινωνικής προόδου, χρειάστηκε να συμμαχήσουν πλέον όλες οι πολιτικές αποχρώσεις της ιμπεριαλιστικής (ντόπιας και ξένης) κεφαλαιοκρατικής αντίδρασης Και έτσι από «αδιάλλακτοι» προεκλογικοί αντίπαλοι, οι παλιάτσοι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ και του κρυπτοφασιστικού ΛΑΟΣ, (στο όνομα και πάλι της στραγγαλισμένης δημοκρατίας και του ξεπουλημένου έθνους), ενώθηκαν σε ιερή συμμαχία και σχημάτισαν την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, κάτω από την ηγεσία ενός έμπιστου εκπροσώπου του διεθνούς τραπεζικού ληστρικού κεφαλαίου.
Δύο  περίπου χρόνια μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις του 2009, οι χρεοκοπημένοι ηγέτες όλων των αστικών κομμάτων βρέθηκαν σύμφωνοι και ενωμένοι στη συγκρότηση και στήριξη μιας απροκάλυπτα αντεργατικής και αντιλαϊκής κυβέρνησης, στην υπηρεσία της παγκόσμιας τραπεζικής τοκογλυφίας και ολόκληρης ιμπεριαλιστικής ολιγαρχίας.
Μιας κυβέρνησης που μπόρεσε να σχηματισθεί και να διατηρηθεί μόνο χάρη στον καιροσκοπισμό, την πολιτική δειλία και τον μυωπικό σεχταρισμό, της ηγεσίας των κομμάτων και σχηματισμών της πολύχρωμης και κομματιασμένης αριστεράς, που αντιπροσωπεύει το παρελθόν της ιδεολογικό-πολιτικής χρεοκοπίας και ήττας της!
Και μόνο χάρη σ’ αυτή την ανίκανη, ηττοπαθή, ηγεσία του κινήματος, η συγκυβέρνηση του μαύρου κεφαλαιοκρατικού μετώπου, κατόρθωσε να εμφανίσει την αντιδραστική ληστρική σύμβαση που συνομολόγησε και υπέγραψε, ως μια εθνοσωτήρια επιλογή! Μια σύμβαση ντροπής που φορτώνει στις πλάτες των εργατών και όλων των εκμεταλλευόμενων, την κρίση του παρακμασμένου καπιταλισμού, για δεκαετίες και καταργεί ζωτικές καταχτήσεις της εργατικής τάξης!
Και τώρα, μετά από το αίσχος της ληστρικής αυτής σύμβασης, που βουλιάζει την οικονομία της χώρας ακόμα πιο βαθύτερα στην ύφεση και την κρίση και θεριεύει την ανεργία, οι ξεδιάντροποι θεατρίνοι της κοινοβουλευτικής απάτης, στήνουν νέο σκηνικό εξαπάτησης και ψηφοθηρικής δημαγωγίας!
Από  συνεταίροι στη στελέχωση και την στήριξη της ολιγαρχικής κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, έγιναν ξανά εκλογικοί αδιάλλακτοι αντίπαλοι! Απαράλλαχτα όπως και το 2004 και το 2009. Κάνουν ότι μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Να μην γίνει φανερό στο λαό ότι η δική τους χρεοκοπία και η σαπίλα έχει την πηγή της στη σήψη και την χρεοκοπία του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, στην ατομική ιδιοκτησία των κοινωνικών μέσων παραγωγής, στη μισθοδουλεία και την συγκέντρωση του κοινωνικού πλούτου στα χέρια ελαχίστων κοινωνικών παράσιτων.  
Μια νέα βιομηχανία ψευτιάς και παραπλάνησης έβαλαν μπροστά. «Κεντροαριστεροί» «κεντροδεξιοί» ψευτοσοσιαλιστές, ακροδεξιοί, «φιλελεύθεροι», όλος ο εσμός των υπηρετών του σάπιου καπιταλισμού, ενώ συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια χρεοκοπημένη αντικοινωνική πολιτική τους, ζητάνε υποκριτικότατα συγνώμη για τα “λάθη” τους (χωρίς όμως να τα κατονομάζουν), κάνουν αόριστα λόγο για κάποιες αδικίες που θα επανορθώσουν, αλλά χωρίς να καταγγείλουν την κατάπτυστη σύμβαση, υπόσχονται να μας πούνε αυτή τη φορά, όλη την αλήθεια, για τους κινδύνους που μας απειλούν αν δεν ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο καθένας απ ‘αυτούς τους χρεοκόπους μας προτείνει, τον δρόμο της υποταγής στην εξουσία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της ανεργίας της περικοπής των μισθών, των μεροκάματων και των συντάξεων, το δρόμο της πείνας και της εξαθλίωσης! Τολμάνε ωστόσο να ευαγγελίζονται προοπτική ανάπτυξης και προόδου, όταν η καπιταλιστική κρίση κλυδωνίζει χώρες σαν την Ιταλία, την Ισπανία, κλπ και απειλεί με διάλυση το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα της «Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Παρ’ όλη όμως την ψευτιά και την υποκρισία που εκπέμπουν κάθε στιγμή και με όλα τα μέσα, οι πολιτικοί υπηρέτες της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας, είναι φανερά πανικοβλημένοι. Κι’ αυτό επειδή πολύ καλά ξέρουν ότι η εργατική τάξη κι ο εργαζόμενος λαός έχουν όλη την δύναμη να διαλύσουν το νέο αυτό σκηνικό της εκλογικής εξαπάτησης.
Κάθε εργάτης και κάθε εκμεταλλευόμενος, έχει την δύναμη να γυρίσει αποφασιστικά την πλάτη του και να εκμηδενίσει τα κόμματα του σαπισμένου καπιταλισμού, τους μηχανισμούς της καπιταλιστικής ψευτιάς, της εκμετάλλευσης και της κρίσης.
Ούτε μια εργατική ψήφο στα κόμματα του κεφαλαίου. Όλοι οι εκμεταλλευόμενοι ενωμένοι σε Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο πάλης, να γκρεμίσουμε το Μαύρο Μέτωπο της ντόπιας και της ξένης ολιγαρχίας.
Και να ανοίξουμε τον δρόμο για κυβέρνηση εργατών και φτωχών αγροτών.

Σχετικά άρθρα