Η αυτοαποκάλυψη ενός νεόκοπου εργατοπατέρα

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η αυτοαποκάλυψη ενός νεόκοπου εργατοπατέρα

Την ώρα που έπρεπε να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ ο αγώνας της Κίνησης του ΝΚΑ των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά (η οποία στις εκλογές του σωματείου είχε βγάλει δύο έδρες στη διοίκηση του σωματείου), ο Βασίλης Τσιμπίδης (στέλεχος του ΝΚΑ και ένας από τους δύο εκλεγμένους στο ΔΣ) διάλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της διάσπασης της Κίνησης αυτής. Αντί να αξιοποιήσει την εκλογή του στην διοίκηση του σωματείου για να προωθήσει την ταξική πρόταση του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) αυτός προτίμησε να ακολουθήσει τον δρόμο και τις γνωστές μέθοδες των αδιάντροπων εργατοπατερίσκων… Συνέχεια εδώ

 


 

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Η αυτοαποκάλυψη ενός νεόκοπου εργατοπατέρα

 

Ενώ ο αραβο – γερμανικός ληστρικός όμιλος που λυμαίνεται το ναυπηγείο Σκαραμαγκά, ιδιαίτερα από τα τέλη του 2011, είχε φανερώσει τα σχέδιά του να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση και στρατιωτικοποίηση του ναυπηγείου με μαζικές απολύσεις εργαζομένων και καταπάτηση κατακτήσεων!

Ενώ ήταν ολοφάνερο ότι τα αντιδραστικά αυτά σχέδια μπορούσαν να αποκρουστούν μόνο με το Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο όλων των παρατάξεων και μ΄ ένα μαχητικό σχέδιο κοινής δράσης, όπως ακριβώς το είχε επίμονα προτείνει η Κίνηση «Νέο Κίνημα Αλλαγής», πριν και μετά από τις αρχαιρεσίες του σωματείου των εργαζομένων στο ναυπηγείο.

Την ώρα, δηλαδή, που έπρεπε να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ ο αγώνας της Κίνησης του ΝΚΑ (η οποία έβγαλε δύο έδρες στη διοίκηση του σωματείου), ο Βασίλης Τσιμπίδης (στέλεχος του ΝΚΑ) διάλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της διάσπασης της Κίνησης αυτής. Αντί να αξιοποιήσει την εκλογή του στην διοίκηση του σωματείου για να προωθήσει την ταξική πρόταση του Ενιαίου Εργατικού Μετώπου ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ) αυτός προτίμησε να ακολουθήσει τον δρόμο και τις γνωστές μέθοδες των αδιάντροπων εργατοπατερίσκων. Και πίσω από τις πλάτες των συντρόφων του (των ιδρυτικών μελών του ΝΚΑ) ο λεβέντης αυτός, μαζί με έναν ακόμα καιροσκοπάκο άρχισε να κάνει υπόγειες συνεννοήσεις με στελέχη της ΝΔ αλλά και με κάποιον «φιλεργατικό» εφοπλιστή, όπως ο ίδιος έλεγε. Διαδίδοντας, μάλιστα, ότι με τις επαφές του αυτές είχε καταφέρει να αποσπάσει υποσχέσεις για την ταχτοποίηση του προβλήματος των 160 εργαζόμενων του τροχαίου υλικού! Οπότε ο αγώνας για το Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο δεν του χρειάζονταν πια. Γιατί, προφανώς, ένας τέτοιος αγώνας θα τον δυσκόλευε στην καριερίστικη πορεία του.

Ύστερα από την αποκάλυψη της αισχρής αυτής κατρακύλας, ο αδιάντροπος Β. Τσιμπίδης, όχι μόνο αρνήθηκε να εγκαταλείψει τις υπόγειες δραστηριότητές του και να ζητήσει συγνώμη, αλλά προχώρησε στην ανοιχτή πλέον διάσπαση της Κίνησης του ΝΚΑ με τις πιο βρώμικες μέθοδες. Με ψέματα, συκοφαντίες, χυδαιότητες, ακόμα και απειλές, εναντίον των ιδρυτικών μελών του ΝΚΑ που συνέχισαν και συνεχίζουν να παλεύουν για τις ιδρυτικές αρχές και θέσεις του ΝΚΑ, με επικεφαλής τους την Δανάη Χουτζούμη που είχε και αυτή εκλεγεί στο ΔΣ του σωματείου.

Πόσο θρασύς και αδίστακτος εργατοπατερίσκος αποκαλύφθηκε πως είναι ο συγκεκριμένος αυτός καιροσκόπος αποδεικνύεται τώρα ακόμα πιο καθαρά. Την ώρα που η αραβογερμανική εργοδοσία ανακοινώνει την πρόθεσή της να επιβάλλει την εκ περιτροπής εργασία στο ναυπηγεία με μια (1) μέρα την εβδομάδα, ο Βασίλης Τσιμπίδης, που είχε εκλεγεί κι αυτός με το ψηφοδέλτιο του ΝΚΑ, όχι μόνο δεν υποστηρίζει την ανάγκη για το Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο όλων των παρατάξεων, αλλά προτιμάει να κυκλοφορεί κατάπτυστα ψευδολόγα «υπομνήματα» – «καταγγελίες» με τα οποία ζητάει την παραίτηση, από το ΔΣ του σωματείου, της Δανάης Χουτζούμη, ιδρυτικό στέλεχος του ΝΚΑ (εργαζόμενη στο τμήμα των υποβρυχίων) η οποία ωστόσο σταθερά υπερασπίζει τις θέσεις του ΝΚΑ, με τις οποίες είχε εκλεγεί στο ΔΣ.

Είναι φανερό πιστεύουμε ότι το φυτώριο των εργατοπατέρων του ναυπηγείου ανέδειξε άλλο ένα «άξιο» στέλεχος του εργατοπατερισμού, που ελπίζει όπως φαίνεται να ακολουθήσει την σταδιοδρομία των δασκάλων του.

 

Τα δυο κείμενα που ακολουθούν, αυτό του Β. Τσιμπίδη και η απάντηση της Δ.ανάης Χουτζούμη, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Γι΄ αυτό και τα παραθέτουμε αυτούσια.

Στη συνέχεια αναδημοσιεύεται η επιστολή που, ο Δούμας Παναγιώτης και ο Σταθάτος Χάρης εκ μέρους της ΚΕΔ, έστειλαν στις 27-11-2011, στον Βασίλη Τσιμπίδη, μετά από την συμμετοχή του στις παραπλανητικές “Επιτροπές Σωτηρίας” του Χρυσοχοϊδη για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τις επαφές του για “αναζήτηση” λύσεων με την ΝΔ, και τις διασπαστικές του ενέργειες σε βάρος του ΝΚΑ.


 

Η «καταγγελία» του Β. Τσιμπίδη

 

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/01/2012

ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Εργαζομένων Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εμείς οι συνυποψήφιοι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά που συμμετείχαμε με το ψηφοδέλτιο του Νέου Κινήματος Αλλαγής, εργαζόμενοι του Ναυπηγείου Σκαραμα­γκά, στις τελευταίες αρχαιρεσίες της «ΤΡΙΑΙΝΑΣ» στις 13 και 14/4/2011 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., ελεγκτικές επιτροπές και αντιπροσώπων στο Ε.Κ.Π.,και την Π.Ο.Ε.Μ.,

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε

την απαράδεκτη, θρασύτατη και προκλητική συμπεριφορά της συναδέλφισσας Δανάης Χουτζούμη που εκλέγηκε με την στήριξη όλων μας στο Δ.Σ. της «ΤΡΙΑΙΝΑΣ» καταλαμ­βάνοντας την 2η θέση με το ψηφοδέλτιο μας.

Αυτή η απαράδεκτη, προκλητική, προπαγανδιστική και θρασύτατα επιθετική συμπερι­φορά της απέναντι σε όλους εμάς και κυρίως απέναντι στον επικεφαλής εκπρόσωπο μας και μέλος του Δ.Σ. της «ΤΡΙΑΙΝΑΣ» Βασίλη Τσιμπίδη, εξυπηρετεί ξεκάθαρα άλλους και μόνον σκοπούς.

Στην προσπάθεια της αυτή η συναδέλφισσα Δ.Χουτζούμη υποστηρίζεται μόνο από τον αδελφό της Λευτέρη Χουτζούμη και τον Θωμά Κολωνιάτη, ο οποίος και προπαγανδίζει την προσπάθεια της μέσω του blog του Ν.Κ.Α., το οποίο διαχειρίζεται παράτυπα, χωρίς την συγκατάθεση της συντριπτικής πλειοψηφείας των μελών του Ν.Κ.Α. Και πάλι θέλουμε να επισημάνουμε το αποτέλεσμα της σύσκεψης του Ν.Κ.Α. της 24ης/10/2011, όπου η συντριπτική πλειοψηφεία των συνυποψήφιων τότε καταδίκασε τις ενέργειες των 3 συναδέλφων και της ζητήθηκε να υποβάλει η συναδέλφισσα Δ.Χουτζούμη την παραίτησή της από μέλος του Δ.Σ.

Για άλλη μια φορά την καλούμε για το συμφέρον όλων των εργαζομένων, να υποβάλλει την παραίτηση της από μέλος του Δ.Σ. και να αναλάβει την 2η θέση στο Δ.Σ. ο επιλαχών συνάδελφος Σ. Λεούσης.

 


 

 

Η απάντηση της Δανάης Χουτζούμη

 

ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ ΤΡΙΤΗ 03/04/2012

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στην πιο κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται σήμερα το Ναυπηγείο θεωρούμε ότι η κίνηση του Β. Τσιμπίδη, να στραφεί εναντίον του εκλεγμένου μέλους μας και όχι διορισμένο από κάποιους  στο Δ.Σ του σωματείου μας  Δανάης Χουτζούμη, είναι καθαρά αποπροσανατολιστική. Η επαναφορά στο προσκήνιο ενός ζητήματος που έχει λήξει εδώ και μήνες, μόνο εκ του πονηρού μπορεί να εκληφθεί. Τελικά ποιους εξυπηρετεί ο εν λόγω κύριος, τους εργαζόμενους, σίγουρα όχι. Για άλλη μια φορά δικαιώνει τους λόγους για τους οποίους εδώ και μήνες έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας αφήνοντάς τον να συνεχίσει το δικό του κατήφορο.
Όπως και τότε στις 24/10/2011, στη συντονιστική επιτροπή των Τρένων  που με απαράδεκτες άνανδρες εκφράσεις και απολίτικες ενέργειές, εξέφρασε το ίδιο αίτημα, του δηλώσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί , του λέμε και τώρα  για να το κατανοήσει μια και καλή  ότι θα σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια του,  που δημιουργώντας αυταπάτες αποσκοπεί μόνο στην προσωπική του ανέλιξη και προσωπική συνδικαλιστική του επιβίωση.
Στο εξάμηνο αυτό εμείς σταθερά στις αξίες μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των εργαζομένων, ενώ κάποιος ακολουθεί επικίνδυνες προσωπικές στρατηγικές.
Οι εργαζόμενοι είναι σε θέση πλέον να κρίνουν.
Και ενώ είμαστε αντιμέτωποι με το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και με μέτρα που αφαιρούν την αξιοπρεπή πορεία μας ως εργαζόμενοι αφού μας οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση , τη μόνη πρόταση  που διατύπωσε ο Β.Τσιμπίδης ήταν η αναζήτηση λύσης μέσω ταξιδιού μας στις Βρυξέλλες και η προβολή των θέσεων του κ. Αβραμόπουλου.  
Οι θέσεις και οι αρχές του ΝΚΑ ήταν και είναι ξεκάθαρες, δεν θα επιτρέψουμε  κανέναν να τις αλλοιώσει. Η δική μου ανοχή καθώς και άλλων εκλήφθηκε από τον εν λόγω κύριο ως αδυναμία.
Ύστερα από όλα αυτά είναι φανερό ότι καταδικάζω τα παράκεντρα που διοργανώνει ο κος Τσιμπίδης για να εμφανιστεί ως ΝΚΑ.
Επειδή λοιπόν καταπατά κάθε έννοια σεβασμού και συνδικαλιστικής δεοντολογίας που ποτέ άλλωστε δεν είχε, τον καλώ να στρατευτεί στις αρχές του Ν.Κ.Α.

Με αγωνιστικούς, συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Δανάη Χουτζούμη

 


Επιστολή προς τον Βασίλη Τσιμπίδη

 

27-11-2011

Παναγιώτης Δούμας -Χάρης Σταθάτος
Στελέχη της ΚΕΔ (Κίνηση Εργατικής Δημοκρατίας)

 

Είμαστε εδώ και σε περιμένουμε

Είμαστε εδώ και σε περιμένουμε ταλαίπωρε Βασίλη Τσιμπίδη. Ήθελες να ήξερες τι σου γίνεται και κατά που αρμενίζεις; Μήπως η καινούργια τρικομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου σου έδωσε να καταλάβεις ότι με αυτά που κάνεις εξυπηρετείς τους αντιπάλους και τους υπονομευτές του κινήματος της εργατικής τάξης; Εξακολουθείς και τώρα ακόμα να πιστεύεις ότι ο Σαμαράς και το κόμμα του θα σου δώσουν λύση στο πρόβλημα των 160; θυμάσαι καθόλου πόσα σου λέγαμε πριν από λίγους μήνες για τις ψευδαισθήσεις σου και για τις ολέθριες συνέπειες που θα είχαν οι υπόγειες καιροσκοπικές κινήσεις σου; Και γιατί επιμένεις να κρύβεσαι; Γιατί δεν δέχεσαι την πρόταση που σου κάναμε για μία τίμια ανοιχτή συζήτηση; Τι φοβάσαι άραγε; Είναι ή δεν είναι αλήθεια Βασίλη Τσιμπίδη ότι επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, εσύ ο ίδιος και όλα τα ιδρυτικά μέλη του Ν.Κ.Α., συνεργαζόσασταν αρμονικά μαζί μας και μας είχατε δώσει μάλιστα το δικαίωμα να συμμετέχουμε στις συσκέψεις σας και να συναποφασίζουμε σε όλα τα ζητήματα λειτουργίας και δράσης του Ν.Κ.Α.; Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι στις αρχαιρεσίες της ΤΡΙΑΙΝΑΣ το ψηφοδέλτιο του Ν.Κ.Α. το κατάρτισε η ολομέλεια των ιδρυτικών μελών του Ν.Κ.Α. και με την δική μας συμμετοχή; Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι, με δική σου προσωπική πρόταση, αναλάβαμε εμείς να γράψουμε την διακήρυξη : «Τι υποστηρίζει το Νέο Κίνημα Αλλαγής»;
Εμείς πάντως δεν έχουμε κανένα λόγο να αποφεύγουμε αυτή την ανοιχτή συζήτηση για την πορεία του Ν.Κ.Α., για την σύμπραξή του με την κίνηση ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΚΕΔ) και βέβαια για τις δικές σου καιροσκοπικές απόψεις και ενέργειες που οδήγησαν στην ολέθρια διάσπαση! Όποτε θέλεις είμαστε εδώ και σε περιμένουμε! Και μην φανταστείς ούτε στιγμή ότι πρόκειται να σωπάσουμε και να σε αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, όσο θα συνεχίζεις την αντιδραστική διασπαστική δράση σου!!

27-11-2011
Χάρης – Παναγιώτης
Στελέχη της ΚΕΔ

 


 

Σχετικά άρθρα