ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Οι ηγέτες των κομμάτων και των οργανώσεων όλης της αριστεράς με έκδηλη οργή και αγανάκτηση όλοι τους, κατήγγειλαν, όπως έπρεπε, την φοροεπιδρομή και ιδιαίτερα τα διάφορα χαράτσια που επέβαλλε η κυβέρνηση της τρόικας (ειδικό τέλος ακινήτων ,εισφορά αλληλεγγύης κλπ). Χαράτσια που τα χαρακτήρισαν και αντισυνταγματικά και κάλεσαν μάλιστα το λαό να αρνηθεί να τα πληρώσει! Και δήλωσαν επίσης ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο όσους θα αρνηθούν να πληρώσουν «είτε επειδή δεν μπορούν ,είτε επειδή δεν θέλουν»!
Επί πλέον ,οργάνωσαν και διά

φορες εκδηλώσεις για το ίδιο θέμα και για ένα μακρό διάστημα έδωσαν την εντύπωση ότι, μαζί με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σκέπτονταν να προχωρήσουν σε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Αφού ήταν φανερό ότι ο αγανακτισμένος κόσμος, δεν είχε καμιά διάθεση να υπακούσει στο νόμο και να πληρώσει τα χαράτσια.  
Όμως οι ηγέτες της αριστεράς, με πρώτους και καλύτερους τους ηγέτες του ΚΚΕ, δεν είπαν ότι για να μην πληρωθούν τα απαράδεχτα χαράτσια, πρέπει να γίνει παλλαϊκός ξεσηκωμός για την άμεση κατάργηση του φορομπηχτικού ληστρικού νόμου. Και δεν πήραν την πρωτοβουλία, οι ηγέτες του ΚΚΕ, να καλέσουν όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και του εργατικού κινήματος (κόμματα οργανώσεις και συνδικάτα χωρίς εξαίρεση) να συμφωνήσουν για μια ενιαιομετωπική πανεργατική και παλλαϊκή κινητοποίηση, ώσπου να αποσυρθεί ο νόμος με τα χαράτσια και να φορολογηθούν μόνο οι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων.
Περιορίστηκαν και πάλι, οι ηγέτες του ΚΚΕ του ΣΥΝ και όλης της αριστεράς, στο να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν κομματικά την αγανάκτηση του κόσμου με φωνές και  με ξεχωριστές κομματικές φιέστες. Κι’ ανάγκασαν για άλλη μια φορά τον λαό, να σκύψει το κεφάλι και να πληρώσει τα χαράτσια για να μη του κόψουν το ρεύμα!!
Μα εμείς πιστεύουμε πως δεν είναι αργά ούτε και τώρα. Και ρωτάμε τους αγωνιστές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ: για ποιόν λόγο δεν αξιώντει από την ηγεσία σας να πρωτοστατήσει για να δημιουργηθεί ενιαίο μέτωπο πάλης για την κατάργηση του σφαγιαστικού νόμου που επέβαλε τα χαράτσια; Τι σας εμποδίζει να διεκδικήσετε να αναλάβει το κόμμα σας αυτή την ενιαιομετωπική αγωνιστική πρωτοβουλία (έστω μόνο γι’ αυτό το ζήτημα) ώστε να φανεί στη πράξη ποιοι θέλουν στ’ αλήθεια, κι’ όχι μόνο στα λόγια, να παλέψουν ενάντια στην τρόικα και τα μνημόνιά της, για την ανατροπή του μαύρου μετώπου και τελικά για να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης και του λαού; 

Σχετικά άρθρα