Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥΤΕ) ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, του Νοταρά Γ.


Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΥΤΕ)

ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Με αφορμή την ανακοίνωση του (ΣΥΤΕ) στις αρχές Γενάρη, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τραπεζικός Αγών», ανακαλύψαμε ότι ανάμεσα στην ηγεσία του τραπεζοϋπαλληλικού κλάδου, έχουμε ένθερμους υποστηρικτές του Λ Παπαδήμου Συγκεκριμένα η ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδας διατυπώνει στην ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε στα μέλη της μεταξύ των άλλων, τα εξής.

« Η πρόσφατη ανάληψη της Πρωθυπουργίας, από ένα άνθρωπο, τον οποίο η οικογένεια των Τραπεζοελλαδιτών γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο για τις ικανότητές του αλλά κυρίως για την εντιμότητα και το ήθος του, δημιούργησε ελπίδες. Αυτό το γεγονός εξάλλου επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Φοβούμαστε όμως, πως τοποθετήσεις του όπως αυτή που έκανε πρόσφατα, ότι μέσα στο 2012 πρέπει να σταματήσουν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και η επιβολή νέων φόρων, δεν μπορούν να στηριχτούν στους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς.»

Τέτοια στήριξη στο πρόσωπο του δοτού Πρωθυπουργού Λ Παπαδήμου δεν τόλμησαν να κάνουν, ούτε οι καραμπινάτοι φιλοεργοδοτικοί ηγέτες που ελέγχουν συλλόγους της ΟΤΟΕ. Το μόνο που τον συμβουλεύουν οι ηγέτες του συλλόγου του ΣΥΤΕ ώστε να αποδώσει το έργο του, είναι να μπει επικεφαλής μιας άλλης κυβέρνησης ίσως της αριστεράς υποθέτουμε!!.

Αυτός λοιπόν, ο εκπρόσωπος που ανήκει και υπηρετεί πιστά την ντόπια και ξένη ιμπεριαλιστική ολιγαρχία από οποιαδήποτε θέση κι’ αν βρίσκεται, στην Ελλάδα η στο εξωτερικό, αυτός ο υπηρέτης της διεθνούς τοκογλυφίας ο οποίος επιβλήθηκε απροκάλυπτα από αυτά τα κέντρα ( τον διόρισαν πρωθυπουργό του πιο μαύρου κοινωνικού μετώπου) για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το κτύπημα των εργατικών, λαϊκών και δημοκρατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων, η ηγεσία του ΣΥΤΕ του αναγνωρίζει ικανότητες αλλά κυρίως εντιμότητα και ήθος!!!

Οι απόψεις αυτές του Συλλόγου της ΤΕ που σημειωτέον έχει σαν Γ Γραμματέα τον σ. Ευσταθίου ο οποίος σε πολιτικό επίπεδο κινείται στον χώρο της επονομαζόμενης «ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς» δεν είναι αντιπροσωπευτικές μόνο για την ηγεσία του ΣΥΤΕ αλλά διαπερνούν το σύνολο σχεδόν της ηγεσίας των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και πάνω από όλα την ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία συζητάει με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για την παραπέρα μείωση των μισθών, συντάξεων και εργοδοτικών εισφορών!!

Για αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να αποτινάξουν από πάνω τους αυτή την ηγεσία από όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό προϋποθέτει ότι όλοι πρέπει να οργανωθούμε και να ενεργοποιηθούμε στις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις και να πρωτοστατήσουμε να συγκροτηθούν εκεί που δεν υπάρχουν. Ταυτόχρονα πρέπει να δημιουργήσουμε επιτροπές ενιαιομετωπικές, οι οποίες θα επιβάλουν σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση την πολιτική της να την καθορίζει η Γ. Συνέλευση.

Επίσης να βάλουν τέλος σ’ αυτά τα στημένα συνέδρια των εργατικών κέντρων ομοσπονδιών, καθώς της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτά να είναι αποτέλεσμα ενός προσυνεδριακού δημοκρατικού διαλόγου μέσα από Γενικές Συνελεύσεις οι οποίες θα αποφασίζουν το πλαίσιο τις μορφές του αγώνα και θα εκλέγουν άμεσα τους συνέδρους.

 

ΝΟΤΑΡΑΣ Γ

 


 

Σχετικά άρθρα