Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

 

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ναζί με τον μεγαλοτραπεζίτη διορισμένο πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, δηλαδή η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, εντατικά διαβουλεύονται κάθε μέρα. Φανερά και κυρίως κρυφά συσκέπτονται, συζητάνε, ανταλλάσσουν γνώμες και μηνύματα, εκπέμπουν φοβέρες της ιμπεριαλιστικής τρόικας, κινδυνολογούν, επεξεργάζονται διάφορους αντιδραστικούς νόμους, διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους της διεθνούς τοκογλυφίας.
Με άλλα λόγια, το Μαύρο αυτό πολιτικό Μέτωπο, της ντόπιας και της ξένης ολιγαρχίας, μελετημένα και μεθοδικά, καταστροφολογεί και σχεδιάζει τα αντιδραστικά δεσμά που θέλει να επιβάλλει στην εργατική τάξη και στο λαό, τις επόμενες δεκαετίες.
Καθημερινά ανακοινώνονται νέα εξοντωτικά μέτρα. Και χωρίς καμιά υπερβολή, η εφημερίδα του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» της 1/1/2012, περιγράφει, με άρθρα του, πολύ παραστατικά, το αντιδραστικό έργο που εκπληρώνει αυτή η κυβέρνηση της ολιγαρχικής συμμαχίας.
Στο πρωτοχρονιάτικο αυτό τεύχος, ο «Ριζοσπάστης» στη σελίδα 6, γράφει:
«Συγκυβέρνηση – Τρόικα – Πλουτοκρατία, συνθλίβουν το λαό στην μέγγενη των μονοπωλίων. Τρανταχτές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, κλιμάκωση της βαρβαρότητας, ομοβροντία από αντιλαϊκά χαράτσια. Ανατιμήσεις…» κλπ, κλπ.
Επίσης στη σελίδα 7, άλλο άρθρο, γράφει:
«Μπαράζ νέων μέτρων το επόμενο τρίμηνο, κόλαση η ζωή του λαού, αν το Μαύρο Μέτωπο και η Τρόικα βρουν έδαφος να περάσουν τη φιλομονοπωλιακή πολιτική τους.»
Άλλωστε, εκτός από τον «Ριζοσπάστη» και οι αστικές εφημερίδες, ακόμα και κείνες που στηρίζουν ανοιχτά αυτή την κυβέρνηση των παρασκηνιακών αντικοινωνικών συμφωνιών, είναι αναγκασμένες να μιλάνε κι αυτές για «επώδυνα μέτρα». Δικαιώνοντας έτσι, ασφαλώς, την παραπάνω αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη» και τις αποκαλύψεις της ηγεσίας του ΚΚΕ.
Κι όμως, στο ίδιο αυτό φύλλο του «Ριζοσπάστη» (1/1/2012), η ηγεσία του ΚΚΕ, με μήνυμά της στην πρώτη σελίδα, όχι μόνο δεν καλεί σε αγώνα για την ανατροπή της αντιδραστικής αυτής κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν προβάλλει το σύνθημα: ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (όπως θα έκανε σίγουρα μια αληθινή εργατική κομμουνιστική ηγεσία) δείχνοντας έτσι τον άμεσο στόχο της ταξικής πάλης. Αλλά, αντίθετα, το μήνυμα της ηγεσίας του ΚΚΕ προς το λαό, παραπέμπει στο μέλλον, λέει τι πρέπει να γίνει μέσα στο νέο χρόνο και γι΄ αυτό προτάσσει το σύνθημα και ευχή, μαζί:
«Το 2012 να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση».
Αν βέβαια υπάρχει κάποια «λαϊκή συμμαχία» αντεπίθεσης στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, καλό θα είναι οπωσδήποτε να την δούμε κάποτε να δυναμώνει. Όμως, το Μαύρο Μέτωπο, οργανώνει, μεθοδεύει και προωθεί την επίθεσή του ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ, κάθε ώρα. Άρα, πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να αναπτυχθεί οργανωμένος, καθημερινός, μαζικός πολιτικός αγώνας για την ανατροπή της κυβέρνησης αυτής του Μαύρου Μετώπου.
Άρα, η ηγεσία του ΚΚΕ, η ηγεσία ενός αληθινού κομμουνιστικού κόμματος, θάπρεπε να πει ΣΗΜΕΡΑ τι πρέπει να κάνουμε. Θάπρεπε ΣΗΜΕΡΑ να προτείνει το αναγκαίο πολιτικό σύνθημα ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».
Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, που λέει με το παραπάνω ευχετήριο, μελλοντολογικό, μήνυμά της η ηγεσία του ΚΚΕ, σε μια από τις παραγράφους του, αόριστα, αναφέρει και το σύνθημα: «Κάτω η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου των αστικών κομμάτων». Έτσι, ξεκάρφωτο, σαν να είναι ένα επιπλέον σύνθημα, μέσα σε όλα τ΄ άλλα, που έπρεπε να καταγραφεί για την ιστορία ίσως.
Καθένας όμως καταλαβαίνει ότι το σύνθημα αυτό έχει νόημα και πολιτική αξία μόνο όταν προβάλλεται ως σύνθημα άμεσης πολιτικής μάχης και όχι για την ιστορία.
Το «Κάτω η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου των αστικών κομμάτων» θάπρεπε να είναι το σύνθημα καθημερινού πολιτικού αγώνα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από την πρώτη ώρα συγκρότησης αυτής της αντιδραστικής κυβέρνησης αναστύλωσης του σαπισμένου καπιταλισμού.
Αν η ηγεσία του ΚΚΕ ήταν μια αληθινή μαρξιστική επαναστατική ηγεσία, αν ήταν μια πραγματική ηγεσία της εργατικής τάξης, δεν θα χρησιμοποιούσε ασφαλώς το πολιτικό αυτό σύνθημα απλά για ψηφοθηρική κατανάλωση και στάχτη στα μάτια του λαού.
Αν η ηγεσία του ΚΚΕ, θέλει στα αλήθεια να παλέψει ενάντια στο Μαύρο Μέτωπο, ενάντια στα μονοπώλια και το σαπισμένο καπιταλισμό, οφείλει άμεσα τώρα, να αναλάβει αγώνα με το σύνθημα:
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Και να καλέσει όλα τα κόμματα και όλες τις οργανώσεις του εργατικού κινήματος σε ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ για Κυβέρνηση Εργατών και φτωχών Αγροτών, για κυβέρνηση επαναστατική εργατικής σοβιετικής (συμβουλιακής) δημοκρατίας που θα βάλει τέλος οριστικό στην καπιταλιστική κρίση και αποσύνθεση. 

Σχετικά άρθρα